Възстановяването на биткойна от последните поставя най-популярната криптовалута на път

...
Възстановяването на биткойна от последните поставя най-популярната криптовалута на път
Коментари Харесай

Биткойнът върви към най-дългата си печеливша серия от началото на година

Възстановяването на биткойна от последните слага най-популярната криптовалута на път към най-дългата си печеливша серия от началото на годината, съобщи Блумбърг.

Към 14:25 часа българско време биткойнът се разменя за 40 409,26 $, което съставлява растеж от 7,40% за последните 24 часа. Този резултат носи на цифровата монета пазарна капитализация от 758,42 милиарда $, сочат данни на Coindesk.

Ръст регистрира и втората по пазарна стойност криптовалута – етерът, който към същия час се разменя за 2 329,18 $. Това е растеж от 3,52% за последните 24 часа, като той носи на етера капитализация от 272,21 милиарда $.

„ Настоящата инерция е мощна, като равнището от 45 хиляди $ към този момент се вижда. Стабилното задържане на ниво от над 50 хиляди $ обаче ще изисква известна работа “, разяснява Панкадж Балани, основен изпълнителен шеф на на криптоборсата Delta Exchange.

Въпреки възобновяване през последните дни биткойнът продължава да е надалеч от върха от близо 65 хиляди $, доближат в средата на април. Привържениците на криптовалутата обаче са обнадеждени от последните на шефа на Tesla Илон Мъск и Кати Ууд от Ark Investment, както и от спекулациите, че Amazon може да стартира да приема криптовалути като разплащателно средство.

Биткойнът даже се задържа в зелената зона на фона на разпродажбите на акции в Китай, които се отразиха отрицателно на апетита на вложителите за рискови активи

Засега оптимизмът към биткойна засенчва рецензиите по отношение на неговото влияние върху околната среда поради високото ползване на сила при копаенето на криптовалути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР