Възстановяването на авиационната индустрия от COVID-19 ще бъде дълго и

...
Възстановяването на авиационната индустрия от COVID-19 ще бъде дълго и
Коментари Харесай

Въздушният трафик едва ли ще се възстанови преди 2023 г.

Възстановяването на авиационната промишленост от COVID-19 ще бъде дълго и постепенно, като броят на пътуващите ще остане под равнищата отпреди пандемията до 2023 година Това предвиждат от S&P Global Ratings, предава Блумбърг.

Броят на пасажерите в международен мащаб ще падне с 55% през  тази година, което съставлява доста по-рязък спад от предстоящото до момента, разясняват Таня Цонева и Юлиана Йокота от S&P Global Ratings в записка от 28 май. Възстановяването ще зависи от редица фактори, в това число бързината, с която държавните управления ще облекчат рестриктивните мерки върху пътуването, желанието на хората да  летят със аероплан и мащаба на икономическите, нанесени от пандемията, прибавя те.

Някои страни последователно стартират да възобновяват интернационалните полети, само че търсенето остава ниско.

„ Въздушният трафик ще се възвърне, когато актуалните опасения към сигурността и здравето бъдат адресирани по безапелационен метод от промишлеността и когато се завърне доверието на потребителите. По-широкото разбиране на работата от разстояние обаче може да има дългогодишен резултат върху бизнес пътуванията, които съставляват по-доходоносният сегмент в работата на авиолиниите “, споделят от S&P Global Ratings

От Агенцията към този момент намалиха рейтинга на 11 летища поради опасенията от постепенно възобновяване на бизнеса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР