Възстановява се ваксинацията в страната, след като Европейската агенция за

...
Възстановява се ваксинацията в страната, след като Европейската агенция за
Коментари Харесай

Рестарт на ваксинацията срещу COVID-19: Кой и къде може да се ваксинира?

Възстановява се имунизацията в страната , откакто Европейската организация за медикаментите излезе със мнение, че " Астра Зенека " е безвредна и ефикасна. Възстановява се работата и на електронния указател. От тази заран пунктовете за имунизация в страната още веднъж работят.

Всички, които са се записали за слагане на ваксина за седмицата, през която имунизирането беше спряно, ще бъдат служебно презаписани за една седмица напред. Всеки регистриран ще получи СМС или имейл. Има опция за смяна на деня и часа.

СОФИЯ

В " Пирогов " 4 пункта за имунизации одобряват всички, които имат онлайн записани часове от 12 до 19 март. Пунктовете на " Пирогов " ще работят и през почивните дни.

Възстанови се работата и във Ваксинационния център на болница " Св. Анна " . Осигурени са два екипа. Единият ще обслужва жителите, които са си записали ред за през днешния ден. Вторият екип ще обслужва жителите, записали се за предходни дати, само че пропуснали реда си заради краткотрайното прекъсване на имунизирането.

И " Александровска " болница възобновява имунизациите с имунизацията на " Астра Зенека " във фургона пред бариерата на болничното заведение. Ще бъдат имунизирани жителите, регистрирани в електронния указател, избрани за през днешния ден, както и жители, пропуснали имунизацията поради прекъсването на имунизацията.

ВАРНА

Ваксиниране във Варна се прави в петте ДКЦ-та в града, в постройката на РЗИ и във Военноморска болница.

Към 12 ч. в петък записаните в електронния указател , могат да бъдат имунизирани единствено с " Астра Зенека ". Поликлиниките чакат да получат ваксини в петък следобяд. За тези, на които би трябвало да бъде сложена втора доза, без значение от типа ваксина, проблем няма.

ОБЛАСТ ХАСКОВО

10 са пунктовете в Хасковска област за имунизация против COVID-19, те са в гладовете Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец и Свиленград.

Имунизацията е единствено с препарата на " Астра Зенака ". РЗИ разполага с 42 флакона, или 420 дози от имунизацията. Налични количества има в останалите пунктове, както и при персоналните лекари.

Всеки, който е записан в осведомителната система на Министерство на здравеопазването, само че е пропуснал часа си поради спряната имунизация, в този момент може да се имунизира, даже и да не получи СМС. Записаните при персоналните лекари, би трябвало се свържат с тях.

Междувременно продължава и слагането на втора доза на групите от етапите на националния имунизационен проект, както и на участници в изборния развой.

Освен в кабинета на РЗИ в Хасково, пунктовете са:

Бившата клинична лаборатория на МБАЛ- Хасково

МБАЛ- Хигия- Хасково

АПМП „ Медикус “ в Първа поликлиника -Хасково

МБАЛ- Харманли

АГППМП „ Асклепий “ Харманли

„ Медицински център Диамедикъл – 2013 “ Димитровград

„ Медицински център І –Свиленград “ ЕООД

АИПМП доктор Васка Арнаудов Свиленград

Специализираната болница за рехабилитация в Любимец

ОБЛАСТ ЯМБОЛ

В седем кабинета се възобновява имунизирането с " Астра Зенека " в Ямболска област на записаните в електронния указател.

Кабинетите са ситуирани в МБАЛ „ Свети Пантелеймон ", МБАЛ „ Свети Йоан Рилски ", ДКЦ 1, СБАЛ по кардиология, Кардиологичен медицински център, Медицински център Бербатов и РЗИ .

Всички избрали дата за имунизация срещу КОВИД 19 от 12 до 18 март ще бъдат презаписани и известени за слагане на ваксина през април. От през днешния ден стартира имунизацията на избралите дата 19 март и идващите дни от медеца по график.

Личните лекари ще възобновят имунизирането на искащите от пациентските си листи след новата доставка на препарата " Астра Зенека " в края на седмицата. От РЗИ - Ямбол оповестиха, че ще бъдат унищожени няколко дози ваксини от отворени флакони неизползвани от персоналните лекари.

ОБЛАСТ СЛИВЕН

В Сливенска област пет са избраните кабинети за имунизация на деклариралите предпочитание в електронния указател. Кабинетите са ситуирани в ДКЦ 1, Военна болница, МБАЛ „ Иван Селимински " МБАЛ „ Хаджи Димитър " и Специализирана хирургична болница за интензивно лекуване „ Амброаз Паре ".

Поставяне на ваксина ще се прави и при персоналните лекари в региона. Доставката на ваксина за общопрактикуващите лекари ще става след поръчка от тяхна страна пред РЗИ.

Останалите неизползвани ваксини от отворени флакони ще бъдат унищожени по процедурата за заличаване на биологични боклуци, оповестиха от здравната ревизия в Сливен.

ОБЛАСТ РУСЕ

7 са кабинетите, в които се прави имунизация в Русенска област.

Това са:

Университетска болница “Канев”

Университетска болница “Медика”

Общинската болница в гр. Бяла- “Юлия Вревска”

Регионалната здравна ревизия в Русе

Белодробната болница “д-р Димитър Граматиков”

Медициски център -1 /бившата “Втора поликлиника”/

Медицински център “Медик консулт”

По 1,2 флакона с " Астра Зенека " са раздадени на 79 персонални лекари в района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР