Възстановява се дейността на частната фирма Евролаб 2011, която осъществяваше

...
Възстановява се дейността на частната фирма Евролаб 2011, която осъществяваше
Коментари Харесай

Скандал в развитие: съдът върна частната лаборатория на ГКПП Капитан Андреево


Възстановява се активността на частната компания " Евролаб 2011 ", която осъществяваше фитосанитарния надзор на плодовете и зеленчуците, влизащи от Турция в България. Върховен административен съд се е произнесъл по три тъжби на сдружението против БАБХ.

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

Върховният административен съд (ВАС) възвръща активността на компанията " Евролаб 2011 " като оператор по товарене и разтоварване на, откакто е открил незаконосъобразни дейности на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). В съда бяха формирани три каузи по тъжби против издадени от изпълнителния шеф на БАБХ през май заповеди и писма.
Редакцията предлага
По-специално съдиите са открили неоснователни в действителност дейности на администрацията на Агенцията по сигурност на храните по отношение на товаро-разтоварната активност на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Става въпрос за нарушавания на правилник на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година по отношение на формалния надзор и другите действия, които подсигуряват използването на законодателството в региона на храните, фуражите и опазването на здравето на животните.

" Златният мочур " на външната граница на Европейски Съюз

на влизащите от Турция плодове и зеленчуци, се развихри откакто стана прочут запис за предлаган рушвет на шефа на БАБХ проф. Христо Даскалов. Впоследствие Агенцията приключи контракта за наем с " Евролаб 2011 " и иззе от нея лаборатория надзор на граничния пункт. Така от май насам фитосанитарният надзор на границата се прави от.

С днешното решение Върховен административен съд връща на частната компания пространствата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и се възвръща активността на " Евролаб 2011 " на пункта като оператор по товарене и разтоварване. Определението на съда по това административно дело не предстои на обжалване.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР