Възстановеното Висше военновъздушно училище (ВВВУ) Георги Бенковски“ в Долна Митрополия

...
Възстановеното Висше военновъздушно училище (ВВВУ) Георги Бенковски“ в Долна Митрополия
Коментари Харесай

Възстановеното ВВВУ „Георги Бенковски“ започва предварителен прием на курсанти и студенти

Възстановеното Висше военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия стартира прелиминарен банкет на курсанти и студенти за образователната 2020/2021 година. Кампанията ще започва на 12 февруари и ще продължи до 29 февруари. Кандидатите могат да подадат своите документи в Централния боен клуб в столицата или във Военните клубове в Плевен, Шумен, Благоевград, Велико Търново и военните окръжия в Пловдив и Варна, оповестиха от ВВВУ-то.
Кандидат-курсантите ще се състезават за 22 места в специалностите „ Летец-пилот “ и „ Ръководител полети “ за потребностите на Военновъздушни сили и Министерство на вътрешните работи и за 23 места в четири инженерни наземни специалности. Те наложително се явяват на изпит за физическа валидност - по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест. На всички претенденти за курсанти ще бъде направена психична оценка.
Кандидат-студентите ще поставят единствено общо учебен тест. За тях е разгласен банкет за четири инженерни цивилен специалности – 23 места за постоянно образование и 30 места за задочно образование.
В два поредни дни в посочените пет военни клуба и две военни окръжия ще се проведат изпитите – общообразователен тест и тест по британски език.
Заседанието на приемната комисия ще бъде на 6 април т.г. във ВВВУ-то.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР