Възстановеното Висше военновъздушно училище приема курсанти и студенти за учебната

...
Възстановеното Висше военновъздушно училище приема курсанти и студенти за учебната
Коментари Харесай

Приемат и студенти във Военновъздушно училище Г. Бенковски

Възстановеното Висше военновъздушно учебно заведение приема курсанти и студенти за образователната 2020/2021 година, оповестиха от Министерството на защитата.

От 12 до 29 февруари 2020 година във Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " има прелиминарен банкет на курсанти и студенти за образователната 2020/2021 година

Желаещите могат да аплайват посредством осведомителните центрове в Централния боен клуб - София, военните клубове в Плевен, Шумен, Благоевград, Велико Търново и военните окръжия в Пловдив и Враца.

Обявени са 22 курсантски места за специалностите " Летец-пилот " и " Ръководител полети за потребностите на Военновъздушни сили и Министерство на вътрешните работи ". 23 са местата за 4-те инженерни/наземни специалности.

За студенти е разгласен банкет по четири инженерни цивилен специалности: 23 места за постоянно образование и 30 места за задочно образование за образователно-квалификационна степен " бакалавър ".

Кандидатите за студенти подават документи във Военен клуб гр. Плевен и военните окръжия в страната. Те поставят единствено общообразователен тест . Изпитите (общообразователен тест и тест по британски език) ще се проведат в два поредни дни в посочените военни клубове и военни окръжия.

Кандидатите за курсанти наложително се явяват на изпит за физическа валидност , който се организира по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест: совалка 10х10, брой лицеви опори за 90 секунди, коремни преси за 90 секунди, крос 1000 м . Изпитът за физическа валидност се организира в лекоатлетическата зала зад стадион " Плевен ".

Всички кандидат-курсанти би трябвало да минат и психична оценка във Военен клуб - Плевен. Всички претенденти за курсанти за наземни специализации минават медицински обзор във Военномедицинска академия (ВМА) - София в границите на 2 дни . Медицинското освидетелстване на годността на кандидат-курсантите за специализация " Летец-пилот " и " Ръководител на въздушното придвижване " за ранния банкет се прави във ВМА от 16 до 19 март 2020 година като прегледът се организира в границите на 4 дни.

Пред приемна комисия наложително се явяват всички претенденти, сполучливо минали всички инспекции, и постигнали спортен бал не по-малък от 21.00 . Заседанието на приемната комисия ще се организира на 6 април 2020 година от 10.00 ч във ВВВУ " Г. Бенковски " гр. Долна Митрополия.

Подробности за кандидат-курсантската и студентска акция са оповестени на уеб страницата на ВВВУ " Георги Бенковски ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР