Възстановеният, и после съборен от неизвестни лица паметник на Петимата

...
Възстановеният, и после съборен от неизвестни лица паметник на Петимата
Коментари Харесай

СДС отговори на социалистите: Ние не разрушаваме паметници по тъмни доби

Възстановеният, и след това съборен от незнайни лица монумент на Петимата от РМС в квартал „ Изгрев “, се трансформира в предизборно знаме и платформа на БСП-София. Това се споделя в декларация на Съюз на демократичните сили, която е в отговор на от столичната организация на Българска социалистическа партия.
" В патетична декларация, отдадена на Съюз на демократичните сили, столичните социалисти ни назовават „ неофашисти “, „ сини варвари “, антиевропейци и реваншисти, насаждащи език на омразата ", пишат " сините ".
По думите им " наред с това вършат подстрекателство, че разрушаването на плочата надали не е дело на Съюз на демократичните сили ".
Публикуваме цялостната декларация на Съюз на демократичните сили без редакторска интервенция:
Възстановеният, и след това съборен от незнайни лица монумент на Петимата от РМС в квартал „ Изгрев “, се трансформира в предизборно знаме и платформа на БСП-София. 
В патетична декларация, отдадена на Съюз на демократичните сили, столичните социалисти ни назовават „ неофашисти “, „ сини варвари “, антиевропейци и реваншисти, насаждащи език на омразата. Наред с това вършат подстрекателство, че разрушаването на плочата надали не е дело на Съюз на демократичните сили.
И всичко това, тъй като декларирахме намерено позицията си, че паметната плоча на петимата комунистически терористи и партизани, обучавани в Съюз на съветските социалистически републики, е засегнатост за демокрацията!
Поради тежките обвинявания на столичните социалисти, се почувствахме длъжни да опресним паметта им и да подтикнем разумната им мисъл в следните насоки:
 Фенове на Цола Драгойчева ли ръководят София? Фенове на Цола Драгойчева ли ръководят София?
Познавам възрастни хора, които си държат портрети на Сталин, на Георги Димитров и на партизани в гаража или в мазето. Доста възрастни о...
1. Не всеки антикомунист е фашист. Както и не всеки болшевик е главорез от лагерите на гибелта и Народния съд. За Съюз на демократичните сили комунизмът и фашизмът са еднообразно зло. Ние всяка година почитаме Деня на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – 23 август. Но не видяхме нито един социалист там.
2. Комунистическият режим е разгласен за незаконен от българския парламент. Вие сте парламентарна партия и би трябвало да го знаете! Следователно неговите герои и знаци са несъвместими с полезностите на европейска демократична България.
3. Езикът на обстоятелствата не е език на омразата.
4. Варварите нямат цвят. Те се разпознават по делата. Варвари са тези, които избиха стотици хора в атентата в „ Света Неделя “, а след 9 септември лишиха принудително земята на българите, национализираха парцелите, преследваха духовенството, убиваха без съд и присъда инакомислещите, разрушаваха църквите и постановяваха червени терористи за национални герои!
5. Да наречеш кмета на „ Изгрев “ „ политическо неразбирателство “ не е опасност, както ни обвинявате, а подготовка.
 Съюз на демократичните сили: Паметникът на ремсистите е провокация и засегнатост към демокрацията Съюз на демократичните сили: Паметникът на ремсистите е провокация и засегнатост към демокрацията
С яростно намерено писмо реагира Съюз на демократичните сили на паметната плоча на ремсистите, открита в столичния регион " Изгрев ". Партията упорства Столична общ...
6. Ако Съюз на демократичните сили, с помощта на която България е в Европейски Съюз и НАТО, е антиевропейска партия, каква е тогава Българска социалистическа партия, която си брои конгресите като продължение на Българска комунистическа партия?
7. Съюз на демократичните сили не унищожава монументи по тъмни доби. Подривната активност не е патент на демокрацията, а на партията-майка на Българска социалистическа партия. Ние излизаме с лицето си и ще продължим да настояваме да бъде демонтиран паметника на Съветската войска, както и другите знаци на тоталитарния режим и срамната му взаимозависимост от Съюз на съветските социалистически републики.
Разбираме, че предизборната акция към този момент е почнала и Българска социалистическа партия желае да сплоти и втвърди електората си. Но паметната плоча с петолъчки надали ще им помогне.
Лошата вест за Българска социалистическа партия е, че отново няма да завоюват изборите. Само с революционен жар и партизански порив не става!
Добрата вест за България е, че към този момент порастват няколко генерации, за които петолъчките, сърпът, чукът и сенките на комунизма, са единствено страници от историята!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР