Възстановени са полетите от Терминал 1 на летище Ел Прат

...
Възстановени са полетите от Терминал 1 на летище Ел Прат
Коментари Харесай

Възстановени са полетите от Терминал 1 на летище "Ел Прат" в Барселона

Възстановени са полетите от Терминал 1 на летище " Ел Прат " в Барселона.

Засега няма анулирани полети за България.

Транспортът в града стартира да действа късно нощес и обстановката последователно се възстановява, оповестява БНР, откакто минимум 37 души бяха ранени при многохилядните митинги в Каталуния в понеделник.

Стотици полети бяха анулирани и Барселона беше блокирана от стачкуващи, които нахлуха на летището, откакто стана ясно че е испанският висш съд праща в пандиза водачи поради референдума за самостоятелност от 2017-а

„ Съветът на Външното ни министерство е сънародниците ни, които се намират в тази част на Испания, да се осведомят от каталунската транспортна работа за придвижването на градския превоз и, при нужда, да се свържат с дипломатическите представителства в страната “.

„ По прозорците на постройките се виждат протестни лозунги и настроенията са такива, че и в идващите дни да станем очевидци на демонстрации “, добави Петрова

Полиция и протестиращи сепаратисти на няколко пъти влязоха в конфликти през вчерашния ден и нощес в Барселона. Хиляди недоволни се събраха покрай летището и пробваха да го блокират като реакция против постановените от испанския висш съд присъди на деветима от сепаратистките водачи.

Най-тежката присъда за събитията отпреди две години, избрани като " протест ", е за тогавашния вицепрезидент на Каталуния Ориол Жункерас, който получи 13 години затвор за подбуждане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР