Възстановената по ДНК анализ глава на Нефертити показа, че обратно

...
Възстановената по ДНК анализ глава на Нефертити показа, че обратно
Коментари Харесай

Легендарната Нефертити била със светла кожа

Възстановената по ДНК разбор глава на Нефертити сподели, че назад на публикуваното мнение тя е била с бяла, а не с тъмна кожа, стана ясно от изследването направено в границите на предаването " Експедиция в незнайното " на " Травъл ченъл ".

Както е известно, през 1898 година в Долината на царете в Египет бе открита добре непокътната женска мумия, оповестява " Дейли мейл ", представен от.

През 2010 година при генетична експертиза бе открито, че тази мумия е на майката на фараона Тутанкамон - Нефертити. Тя е щерка на фараон Аменхотеп III и кралица Тии. Била е и сестра, и брачна половинка на Ехнатон, фараонът, който вкарва Амон или Слънцето като основен господ в Египет.

Нейната хубост била именита приживе, оповестяват исторически източници. Това се удостоверява и от планове бюст на царицата, въпреки че творбата се смята за идеализирано.

Именно по изолираната ДНК са били разчетени най-важните особености на Нефертити. Така на основата на тези данни е възобновен и облика ѝ. Оказало се, че тя е имала бяла кожа, а чертите на лицето ѝ съответстват с тези от бюста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР