Възстановен е мостът над р. Мъртвица на пътя между селата

...
Възстановен е мостът над р. Мъртвица на пътя между селата
Коментари Харесай

След потопа в Карловско: Възстановиха отнесения мост между Дъбене и Войнягово

Възстановен е мостът над р. Мъртвица на пътя сред селата Дъбене и Войнягово. Това оповестиха от Кризисния щаб, който управлява визстановителните процеси в наводнените карловски села. Пътното оборудване беше разрушено при наводнението от 2 септември. Възстановяването на моста редуцира пътя на жителите на с. Войнягово и с. Климент до общинския център Карлово, както и на жителите на с. Дъбене до основния път Карлово - Пловдив.

В момента е възобновено единствено едно пътно платно и пътните транспортни средства би трябвало да се изчакват. В най-кратки периоди ще бъде сложена пътна сигнализация, която да контролира придвижването. Възстановяването на моста е спешно, в проектите на община Карлово е до края на годината да бъде създаден план, а следващата година да бъде построен напълно нов мост.

Възстановяването на моста е спешно, в проектите на Oбщина Карлово е до края на годината да бъде създаден план, а следващата година да бъде построен напълно нов мост.

Обществен съвет, който да следи разходването на средствата от даренията за потърпевшите карловски села, сътвори през вчерашния ден Общинският съвет в Карлово. Персоналният му състав ще бъде конкретизиран, откакто всички обитаеми места излъчат своите представители на общоселски събрания.

На 2 септември, след проливен дъжд от 200 литра на квадратен метър, траял осем часа, бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е оповестено бедствено състояние. Засегнати са стотици къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и доброволци се включват в разчистването на селата.

И през днешния ден продължава разчистването в карловските села , които пострадаха от водното злополучие.

Очаква се през днешния ден инженер-конструктори да ревизират потърпевшите здания в Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово, след което ще се реши кои от постройките могат да бъдат ремонтирани и кои би трябвало да бъдат съборени.

Само в с. Богдан наранени от наводнението са 142 къщи, от които 82 са съществено потърпевши, сподели пред Радио Пловдив кметът на селото Христо Иванов. До момента равносметката демонстрира вреди за над 70 млн. лв..

Кризисният щаб приканва всички притежатели на едра, междинна и малогабаритна техника да се свържат с Общината, с цел да бъдат разисквани опциите за включване на свободните мощности в разчистването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР