Възродената британска компания Lister Cars, специализирана в разработката и производство

...
Възродената британска компания Lister Cars, специализирана в разработката и производство
Коментари Харесай

Възродена британска марка показа най-бързия кросоувър в света

Възродената английска компания Lister Cars, профилирана в създаването и произвеждане на ретро спортни коли и известна със своите спортни коли за Le Mans разсекрети най-бързия кросоувър в света.

Автомобилът е построен въз основата на Jaguar F-Pace SVR и е наречена LFP. Колата ще бъде пусната в лимитирано издание от 250 копия. Машината към този момент е разполагаем за поръчка от 154 994 евро.

Британците настояват, че мощността на кросоувъра LFP е 670 конски сили. Въпреки това, какъв тъкмо мотор е конфигуриран в автомобила, към момента не е известно. Представители на Lister Cars настояват единствено, че с подобен мотор колата може да форсира до 100 км / ч за 3,5 секунди. Максималната скорост е лимитирана до 320 км в час.

 Снимка 377073
Източник:

За съпоставяне, Lamborghini Urus, който в този момент има претенциите да е най-бързия кросоувър в света на този стадий, е оборудван с четирилитров турбо мотор V8, разрастващ 650 к.с. и въртящ миг от 850 Нм. Автомобилът може да форсира от място до 100 км / ч за 3.6 секунди, а оптималната му скорост е 305 км / час.

Що се отнася до общоприетата версия на Jaguar F-Pace SVR,, тази кола е оборудвана с 5.0-литров бензинов V8 мотор. Мощността е 550 конски сили, като с него форсира до 100 км / час за 4.1 секунди.

 Снимка 377068
Източник:

През януари тази година Lister Cars се върна на пазара след 25 годишно неявяване, представяйки суперавтомобил, наименуван Thunder. Машината, издигната въз основата на купето Jaguar F-Type, получи мотор с мощ 675 конски сили. Тя е логически почитател на модела Lister Le Mans от края на 80-те и началото на 90-те години, основан на основата на купето на Jaguar XJ-S.

Британците споделиха, че Thunder става най-мощният и първокласен автомобил, създаден в миналото под марката Lister. Суперколата е направена напълно от въглерод, като получи 5,0-литров V8, чиято мощ бе увеличена от 575 на 675 конски сили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР