Възрастта се оказва една от основните разлики при инвеститорите на

...
Възрастта се оказва една от основните разлики при инвеститорите на
Коментари Харесай

На какво се дължат различните предпочитания на инвеститорите по време на криза?

Възрастта се оказва една от главните разлики при вложителите на дребно в света, що се отнася до техните обичани различни активи.

Анализатори на JPMorgan установяват, че при вложителите се следи разделяне по симптом потомство. По-старите вложители са по-склонни да влагат средствата си в злато, до момента в който милениалите да вземем за пример са основно ориентирани към криптовалути като биткойн, написа Business Insider.

" Двете възрастови групи демонстрират разлики в желанията си към различните активи. По-старите генерации избират златото, до момента в който по-младите залагат биткойн ", оповестява екипът от анализатори на банката.

През последните пет месеца и златото, и биткойнът бележат внезапен напредък, откакто и двете възрастови групи виждат капацитета в различните " валути ".
 Златото изкачи нов исторически връх - търгува се над $2000 за унция
Златото изкачи нов исторически връх - търгува се над $2000 за унция

Цената на жълтия метал се поддържа и от отслабването на $

В бележката анализаторите показват още, че милениалите също по този начин имат " изключително привличане " към акциите, изключително тези в технологията, до момента в който по-старите вложители продават тези бумаги.

" По-младите групи от американски вложители на дребно демонстрират дребен интерес към облигационните фондове... те също заобикалят фондовите тържища, избират да влагат в акции непосредствено, като купуват самостоятелни акции, изключително софтуерни. "

" По-старите генерации продължиха да разпростират непотребната си ликвидност в облигационни фондове, като покупко-продажбите се покачиха мощно през юни и юли ", написа още в отчета.

Според банката паралелното изкупуване на акции в Съединени американски щати и биткойни от милениали е нараснало връзката сред биткойна и показателя S&P 500 от месец март насам.
 Как за половин час биткойн заличи позиции за $1,3 милиарда $
Как за половин час биткойн заличи позиции за $1,3 милиарда $

Резки сривове в цената на криптовалутата не са прекомерно необичаен феномен

Златото удари рекордно високо равнище тази седмица, като мина психическата преграда и се изкачи до над 2 000 $ за тройунция за първи път в историята, на фона на желанието на вложителите да натрупат повече от " безвредно леговище " на благородния метал.

Миналата седмица биткойните пък минаха равнището от 11 000 $, откакто любимецът на по-младите генерации се търгуваше покрай най-високото си равнище за съвсем една година на фона на слабостта на щатския $ и разширението към различни активи.
 Питър Шиф: Златото занапред стартира да пораства
Питър Шиф: Златото занапред стартира да пораства

Федералният запас няма какво да направи, с цел да спре срутва на долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР