Възрастта е само цифра. Всеки ден се натъкваме на безброй

...
Възрастта е само цифра. Всеки ден се натъкваме на безброй
Коментари Харесай

Най-възрастният футболист посреща 54-ия си рожден ден с нов договор

Възрастта е единствено цифра. Всеки ден се натъкваме на безчет образци за това. В спорта дълголетието е нещо, което се цени изключително доста, защото е много мъчно да тренираш и играеш на високо равнище след една избрана възраст. Не и за Казуйоши Миура.

Най-възрастният голмайстор в японския футбол удължи контракта си с " Йокохама " с още един сезон. На 26 февруари той ще навърши 54 години.

Бившият нападател на националния тим се причисли към " Йокохама " през 2005 година и ще стартира 17-ия си сезон в клуба. Играл е за 15 отбора на 4 континента.

At 11:11 on January 11th, announced big news about their #11: The renewal of 53-year-old forward Kazuyoshi Miura's contract for the 2021 season!
— J.LEAGUE Official EN (@J_League_En)

Дългата кариера на Миура е повече от забавна. На 15 той напуща Япония в посока Бразилия, с цел да следва своята футболна фантазия. Моментално е притеглен от " Сантос ", където прави и професионалния си дебют на 19, четири години откакто е взет от юношите. След като напуща отбора, Казуйоши прекарва 3 сезона в бразилското състезание, което е последвано от връщане в родината, преди да поеме към Европа.

На Стария континент японецът играе за " Дженоа " и " Динамо " Загреб преди да отиде още веднъж в Япония. Приключенията на Миура го водят за известно време в австралийския " Сидни ".

През 2017 година Миура се трансформира в най-възрастния голмайстор в професионалния футбол на Япония. Той се разписва против " Теспакусатсу Гунма " на 50 години и 14 дни.

Наричан " Крал Казу ", Миура е измежду любимците на японската нация. Той е лицето на Джей Лигата при основаването й през 1993-а. Има 55 гола в 89 мача за Япония. Играл е общо за 15 отбора на 4 континента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР