Възрастовите органичения към участниците в някои спортове на олимпийските игри

...
Възрастовите органичения към участниците в някои спортове на олимпийските игри
Коментари Харесай

Възрастовите органичения за олимпийските игри ще бъдат облекчени

Възрастовите органичения към участниците в някои спортове на олимпийските игри ще отпаднат след насрочването на Токио за 2021 година Това реши спортната комисия към Международния олимпийски комитет (МОК).

Проведени са диалози с повече от 150 състезатели или техни представители, на които са разисквани някои от най-важните въпроси за тях. Президентът на МОК Томас Бах и други висши членове на организацията също са взели участие в полемиките.

От МОК към този момент потвърдиха, че всички спортисти, които имат квоти ще вземат участие в Токио през 2021 година и резервират местата си. Отлагането на игрите с една година обаче повдигна въпроса за футболния шампионат при мъжете, където важи ограничаване играчите да са до 23-годишна възраст (с по три изключения на отбор).

" Има опция възрастовите ограничавания да отпаднат отчасти, само че това е въпрос, който би трябвало да се разиска с интернационалните федерации ", разясниха от комисията.

До момента комитетите на Австралия и Южна Корея към този момент показаха предпочитание да бъде направено облекчение на настоящите правила. Те предложиха играчи, които сега са до 23 години да могат да вземат участие в Токио през 2021 година, даже и да са на 24 година

В последните дни е бил обсъждан и въпросът с датите за осъществяване на игрите през 2021 година МОК и организационният комитет на Токио взеха решение олимпиадата да бъде в края на юли и началото на август. Световната здравна организация (СЗО) обаче за следващ път изрази терзанието си от високите температури в японската столица през летните месеци.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Токио 2020 (48)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР