Възрастно семейство загина в пожар в харманлийското село Славяново. Къщата

...
Възрастно семейство загина в пожар в харманлийското село Славяново. Къщата
Коментари Харесай

Старци загинаха в пожар, подозират сина йм

Възрастно семейство почина в пожар в харманлийското село Славяново. Къщата на 80-годишния Стоян Русев и 78-годишната му брачна половинка Желязка Лумнала късно вечерта в понеделник.
" В 23.30 часа съседи на Русеви ми споделиха, че къщата им гори. Пристигнаха 2 пожарни. Когато отидох до жилището им, то цялото бе обхванато от пламъци. Попитах синът им Пейчо, къде са майка му и татко му. Отговори ми, че били извадени навън. Огледах се, само че не ги видях в паниката. Когато потушиха пламъците, пожарникарите откриха овъглените им труповете в една от стаите ", описа кметът на Славяново Митко Трюфенев.
Според управника и други негови съселяни къщата запалил 54-годишният Пейчо. Те допълниха, че синът на починалите старци не е добре душевен. В къщата им от близо година нямало ток. Топлили се с печка, в която горят единствено кашони, осветявали вечер със свещи. " Вероятно синът им е бутнал някоя свещ. Свива и цигари, може и огънче да е подхванало пожара ", допуснаха поданици на Славяново. Те припомниха, че през ноември м.г. къщата на фамилията отново пламнала и също подозират, че това било дело на Пейчо.
За нещастието от предходната вечер той споделил пред пристигналата оперативна група, че бил на двора, когато къщата им лумнала. Баща му е мъчно преносим след прекаран инсулт.
Източници от полицията споделиха за " Марица ", че във вторник синът на починалите старци бил привикан за сказка. Той обаче не е арестуван поради сериозното му психическо положение.
" Видно е, че Пейчо не е добре. Иначе е мирен и не е конфликтен, не основава проблеми. Не е рисков за другите, само че е рисков за себе си ", разяснява още Митко Трюфенев. Негови съселяни прибавиха, че 54-годишният мъж бил незает. Той и майка му като Плюшкиновци натрупали в стаите на къщата им всевъзможни вехтории.
Сутринта във вторник незабавно след изгрева на слънцето проверяващи служители на реда и пожарникари направили още един оглед на изгорялата къща. Телата на старците са откарани за аутопсия в Съдебна медицина. За цялостното изясняване на случая е формирано досъдебно произвеждане./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР