Възрастно семейство от Сандански нае гроздоберачи, но намериха в лозовия

...
Възрастно семейство от Сандански нае гроздоберачи, но намериха в лозовия
Коментари Харесай

Семейство в Сандански нае работници, но ги чакаше голяма изненада

Възрастно семейство от Сандански нае гроздоберачи, само че откриха в лозовия си масив от 7 декара единствено сухо грозде и прибраха едвам 300 кг, написа struma.bg.

Масови обири на грозде има на територията на общините Сандански, Струмяни и Кресна от старта на акцията. Семейството пенсионери от Сандански наели гроздоберачи, тъй като чакали да наберат над 1 звук грозде и били приготвили 7 бъчви. Оказало се обаче, че лозето преди тях е ошушкано от крадци.

Обект на по-малки обири са станали и лозовите масиви в по-отдалечените места в землищата на селата Катунци, Пиперица, Петрово и Яново в община Сандански, както и в землището на селата Влахи и Ощава в община Кресна. От лозов масив в село Петрово е обрано към 400 кг грозде от сорта „ Мерло”.

„ И да се жалим, няма да ни върнат гроздето. Като крадат, най-малко да е в по-малки количества, а не да ни оставят на сухо”, жали се Петър Костадинов от Катунци.

Официално стартът на бране на винените сортове стартира от 15 септември, заяви ръководителят на Лозарската камара в Сандански Иван Велков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР