Възрастните хора не трябва да консумират повече от четири чашки

...
Възрастните хора не трябва да консумират повече от четири чашки
Коментари Харесай

Колко кофеин има в еспресото, робустата и турското кафе

Възрастните хора не би трябвало да употребяват повече от четири чашки кафе еспресо на ден, с цел да не изтощят нервната си система, поучават съветски учени, представени от уеб страницата Лайф.

Според Антонина Стародубова от Здравната комисия към Московската община не е целесъобразна дневна консумация, надвишаваща 100-150 мг кофеин. А това е наличието на четири чашки еспресо. Ако това количество се надвиши, съществува заплаха от изтощение на нервната система, нараснала възбудимост, обезводняване, нарушение на съня, безпокойствие и други нежелателни последици.

В една чашка експресо се съдържат нормално към 80 грама кофеин, а в турското – до 200 мг при множеството сортове. При робустата количеството кофеин е най-голямо - до 325 мг .

 турско кафе iStock/Getty Images
Безопасният дневен банкет на кофеин зависи от печенето на зърната , сорта на кафето и метода му на подготвяне. Ако не се злоупотребява с тази напитка, можем да се насладим на нейния усет и да получим от нея положително количество потребни витамини , антиоксиданти и минерални субстанции . Най-полезното кафе е с малко захар плюс малко количество нискомаслено мляко.

Вижте също:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР