Възрастните хора - наши родители, баби и дядовци – нерядко

...
Възрастните хора - наши родители, баби и дядовци – нерядко
Коментари Харесай

Великденска дарителска акция в помощ на възрастни хора започна в столичния кв. Слатина

Възрастните хора - наши родители, баби и дядовци – нерядко остават в ъглите и сенките на публичното внимание. Ние не желаеме това да е по този начин. Идва Великден!

С тези думи гражданското съдружие " За Слатина ", в едноименния столичен регион стартира дарителска акция за 250 пакета с хранителни артикули за възрастните хора в региона. Те ще бъдат раздадени преди огромния празник.

Набирането на артикули към този момент стартира и ще продължи до 18 април. В познатия пункт за събиране на помощи за бежанците в регион " Слатина " към този момент се събират и дарения за възрастните хора. След подбиране и пакетиране те ще бъдат раздадени на нуждаещите се - дни преди Великден.

Всеки, който има предпочитание и опция да се включи във велинденската дарителска акция за възрастни хора, може да отиде в постройката на регион Слатина на бул. " Шипченски проход " 67 и да донесе каквото може.

" Предпочитаме артикули, които са дълготрайни - фасул, леща, захар, брашно, олио. Това са съставки на нещо, което да си подготвят за Великден. Имаме помощ от една българска верига, която ще ни преостави козунаци, т.е. ще има козунаци за всики и настрана артикули, с които да си подготвят трапезата ", сподели Георги Илиев, кмет на р-н Слатина.

Все още се прави лист на най-нуждаещите се пенсионери в региона. Голяма част от тях са хората, които употребяват услугата " Топъл обяд ".

" За да бъдат класирани за " Топъл обяд ", те би трябвало да дават отговор на критериите за по-нисък приход, вероятно, в случай че имат ТЕЛК. Обаче още по-интересно е, че има хора, които напълно малко не им е достигнало, с цел да отговорят на тези критерии, да вземем за пример получават 350 лева, а границата е 340. Те са същински нуждаещите се, тъй като не получават никаква помощ ", добави кметът.

Инициатори и уредници на акцията са от гражданското съдружие " За Слатина ".

" Като цяло ремонтирме, поправяме дестки площадки, боядисваме и т.н, в този момент тази ни е нова концепция. Не, че ще помогнем кой знае с какво с тези подаръчета за пенсионерите, просто желаеме да ги зарадваме, желаеме да схванат, че има хора, които мислят и за тях, да се почувстват нужни. Все отново тези хора са дали целия си живот за градежа на страната ", изясни Любен Вуков, ръководител на гражданско съдружие " За Слатина ".

Ако времето разрешава, ще създадем едно събиране да се забележим на 19-и април, добави Георги Илиев.

" Всеки може да пристигна, всички са добре пристигнали - заповядайте! Придъединете се към нас! Нека дружно да зарадваме възрастните хора, които са го заслужили! ", прикани Любен Вуков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР