Възрастни и бедни хора от Габрово, както и от селата,

...
Възрастни и бедни хора от Габрово, както и от селата,
Коментари Харесай

Възрастни и бедни хора от Габрово ще получават топъл обяд и през август

Възрастни и небогати хора от Габрово, както и от селата, ще получават безвъзмездна храна и през август . Срокът на обществената услуга по целевата стратегия " Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка " е продължен до 31 август. Това заяви Миглена Въгленова от общината.

По програмата в домовете си безвъзмезден обяд получават 200 души - възрастни над 65 години , хора, които са в неравностойно състояние, имат ниски приходи или са с увреждания. В целевата група са и лица, които поради рестриктивните мерки, свързани с ковид, не могат да обезпечат прехраната си. Допълнително ще бъдат отпуснати още 15 080 лв. от държавния бюджет посредством Агенцията за обществено подкрепяне. Така общият размер на безвъзмездната финансова помощ по плана става 48 720 лв., изясни Въгленова.

Услугата стартира на 1 май, а крайният период беше до 24 юли. Обядът включва чорба, главно ядене, самун и десерт един път седмично. Доставя се всекидневно до дома на потребителите в работни дни. Хората получават и подпомагане за закупуване на хранителни артикули, движимости от първа нужда и медикаменти - с техни средства или с пари, отвън плана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР