Възрастната жена, която вчера загина в апартамента си на бул.

...
Възрастната жена, която вчера загина в апартамента си на бул.
Коментари Харесай

Възрастната жена, загинала в Пловдив, се е задушила заради електрическо одеяло

Възрастната жена, която през вчерашния ден почина в жилището си на бул. „ Марица ” 146, е умряла в резултат на задушаване. Причината е електрическо одеяло, което е употребила. 88-годишната жена живеела сама в жилището си на 15-тия етаж и била трудноподвижна.
Прочетете още
Сигналът за пламнал апартамент е подаден на телефон 112 в 11:47 часа през вчерашния ден, от чиновници на Общинско дружество “Социален патронаж ”, които ежедневно доставяли храна на пенсионерката. След като били пред вратата на жилището, чиновниците усетили миризмата и незабавно алармирали на пожарната.

На мястото на произшествието незабавно е бил изпратен противопожарен автомобил с петима огнеборци. Пламъците са унищожили мебели и мебелировка, а стените в жилището били опушени. Установило се, че старата жена е умряла от задушаване. Тя била сложило електрическото одеяло под себе си, с цел да се топли през нощта и е допустимо да е умряла в осъждам си.

Припомняме, че доскоро повече от седмица пожар изпепели жилище в Кючук Париж, а момичето в него се избави с помощта на шанса си. Причината още веднъж бе електрическо одеяло.

На 9 декември, малко преди 06.00 ч. сигнал за пожар на бул. " Александър Стамболийски " подвига по паника огнеборците от Втора работа. Огънят от електрическо одеяло бързо обхванал цялата стая в жилището, намиращо се на четвъртия етаж. Обитателката на жилището - младо момиче, е имала голям шанс, че се е събудила и съумяла да напусне дома си. Реакция единствено минути по-късно е можела да бъде съдбовна за живота и, оповестиха от пловдивската пожарна.

При идването на огнеборците стълбището било извънредно задимено и огънят към този момент бил обхванал и унищожил огромна част от домашното имущество. На помощ били изпратени още три пожарни автомобила и с помощта на дейностите на огнеборците са предотвратени по- съществени вреди и за останалите жилища в блока.

Огнеборците припомнят, че от решаващо значение при сходни катастрофи е бързата евакуация на съседите и живущите в постройката, както и редовността на пожарните кранове в самата постройка.

Съветът към домоуправителите - изключително в здания, където живеят повече фамилии е да огледат добре евакуационните изходи и в случай че има спънки - непрекъснатото им затваряне, да бъдат отстранени.

„ Съветваме домоуправителите при потребност, да потърсят подпомагане и за инспекция в редовността на пожарните кранове, ситуирани в общите елементи на постройките. Бързината на нашата реакция в сходни случаи, постоянно може да зависи от достъпността и изрядността! ”, прибавят още от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР