Възрастна швейцарка, оздравяла от коронавирус, разказа как е успяла да

...
Възрастна швейцарка, оздравяла от коронавирус, разказа как е успяла да
Коментари Харесай

95-годишна швейцарка разказа как е преборила коронавируса

Възрастна швейцарка, оздравяла от ковид, описа по какъв начин е съумяла да пребори болестта, написа Newshub.

95-годината Гертруд Фатън, която има 10 внуци и 11 правнуци, боледувала цяла седмица в дома си. Когато положението й се усложнило и почнали дихателните проблеми, тя била откарана с кола за спешна помощ в болничното заведение.

„ Медиците ми направиха проучване на кръвта и ми мериха кръвното. Три пъти на ден ми слагаха антибиотик венозно. Беше доста тежко, само че търпимо. Не се опасявах да умра”, споделя старицата.

Госпожа Фатън прекарала в интензивното поделение цяла седмица. Жената счита, че е съумяла да победи вируса с помощта на антибиотиците и противомаларийния препарат хлорохин.

„ Помня, че лекарите ми се обадиха и ми оповестиха, че равнището на О2 в кръвта й е почнало да пада. Лекарите имаха единствено 24 часа, с цел да я спасят. Страшно доста се опасявах, че тази нощ ще се сбогувам с нея”, признава дъщерята на Гертруд – Жаклин.

Три дни по-късно, равнището на О2 в кръвта на майка й се нормализирало. „ Можех да беседвам с нея по телефона по два пъти на ден. Когато усетих, че кашля все по-малко, разбрах, че сме победили болестта”, прибавя дамата.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР