Възрастна мечка, появила се до туристическата пътека Ком – Емине

...
Възрастна мечка, появила се до туристическата пътека Ком – Емине
Коментари Харесай

Мечка стряска туристи по екопътека край Бузлуджа

Възрастна мечка, появила се до туристическата пътека Ком – Емине в региона на ветропарка край връх Бузлуджа, в края на седмицата развълнува духовете. Свидетели настояват, че животното изскочило от гората, изправило се на задните лапи, изревало и след секунди още веднъж потънало в шубраките.

От администрацията на община Казанлък разпространиха информацията и насочиха предизвестие регионът да бъде избягван, до момента в който ловците не извършат щателна инспекция, написа "Монитор ".

„ От вас чуваме за сходен случай, не сме известени, а и регионът на Голям Бедек е настрана от границата на предпазената зона! “, разяснява през днешния ден дежурният от администрацията на народен парк „ Централен Балкан “. По негови данни към 80 са мечките, които населяват територията, обхващаща 72 000 хектара. За да бъдат избягнати непредвидени, а не рядко и рискови срещи от парка поучават туристите да подвигат звук по време на разходката си, а при появяването на животно никога да не се подхваща паническо бягство. В множеството склучай хвърлянето настрана на раница или различен някакъв обемист предмет може да отвлече вниманието на звяра. Предупреждават още да не се заиграваме с малко мече, в случай че застане посред пътеката, тъй като сигурно наоколо е майката, която може да нанесе доста пакости при опасност за дребното й.

12 са мечките на територията, където ловуват казанлъшките авджии от съдружие „ Сокол “, посочи ръководителят на управителният съвет Кольо Дочев.

Кафявата мечка е предпазен тип, санкция от 2 000 до 20 000 лева може да отнесе всеки, дръзнал да й посегне, а Наказателен кодекс планува и затвор до 5 години за по-тежко закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР