Възрастна жена от Русе дала 4500 лева на телефонни измамници

...
Възрастна жена от Русе дала 4500 лева на телефонни измамници
Коментари Харесай

Възрастна русенка дала 4500 лева на телефонни измамници по позната схема

Възрастна жена от Русе дала 4500 лв. на телефонни измамници по познатата скица с потърпевш непосредствен, който има потребност от незабавна интервенция. Това оповестиха от Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

На домашния телефон на дамата преди два дни се обадил мъж, който се показал за "доктор Николов ". Той разпитал дамата за нейни близки, след което ѝ споделил, че щерка ѝ е потърпевша при злополука и незабавно се нуждае от интервенция, като са нужни 15 000 лв..

След нескончаем диалог с мнимия доктор русенката обяснила, че има налични единствено 4500 лв.. Тогава нарушителят я предиздвикал да не затваря телефона. Попитал я за точния ѝ адрес, а по-късно споделил, че ще изпрати човек, с цел да прибере парите за интервенцията.

Така към 23.00 часа дамата трябвало да излезе пред дома си. При нея пристигнал мъж с маска на лицето, който се показал за пратеника на доктора. Жената му дала чантата с парите. След това влезнала в дома си и зачакала да ѝ се обадят от болничното заведение.

Когато внучката ѝ се прибрала и схванала какво се е случило, подала сигнал на тел. 112.

По случая се води следствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР