Възрастна жена от Монтана стана поредната жертва на телефонните измамници

...
Възрастна жена от Монтана стана поредната жертва на телефонните измамници
Коментари Харесай

Жена хвърли през балкона 5500 евро и злато на телефонни измамници

Възрастна жена от Монтана стана следващата жертва на телефонните измамници в града.
 
В събота 79-годишната баба хвърлила от балкона си 5500 евро, 1800 лв. и 10 грама златни украшения на лъжец, който чакал долу.

Възрастна жена се елементарни с 12 хиляди лева след телефонна машинация
 
По познатата към този момент скица дамата била заблудена, че оказва помощ на полицията - чужд се обадил на домашния й телефон, показал се за криминалист и декларирал, че взе участие в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници. За задачата тя трябвало да хвърли от терасата всичките си пари и полезности и да изчака, до момента в който " служителите на реда заловят измамника " и се обадят да върнат парите. Час откакто ги хвърлила, дамата се усъмнила, че ще й ги върнат и се обадила в полицията. Така схванала, че е излъгана.
 
По случая е формирано досъдебно произвеждане, измамниците се търсят.

Кои са схемите на телефонните измамници
 
От началото на тази година в Монтана станаха над 50 сходни измами. В някои от случаите жертвите дадоха по 30 000 лв., а някои от тях пътуваха до София или Плевен, с цел да оставят парите си на указани от измамниците места.
 
Още преди година полицията в Монтана създаде и напечата брошура с инструкции по какъв начин хората да се пазят от телефонни измами.

Жена остави 5000 лв. в котел за боклук на привиден служител на реда
 
В листовките написа да не се оставят пари отвън дома без да се ревизира казусът в полицията, да се звънни при всяко подозрително позвъняване от чужд и така нататък Листовките бяха публикувани в градовете на района посредством кварталните служители на реда и в селата посредством кметовете.

Държавата не знае какво да прави с отнетите къщи на телефонни измамници
 
Въпреки това измамите не стопират и постоянно жертвите дават последните си спестявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР