Възрастна жена няма дом и едва преживява на Централна гара

...
Възрастна жена няма дом и едва преживява на Централна гара
Коментари Харесай

Мрежата завря! Докъде се докарахме, щом бабите ни спят по улиците от немотия

Възрастна жена няма дом и едвам претърпява на Централна гара в Пловдив, сигнализираха загрижени хора във Facebook. Тя си няма нищо - нито близки, нито другари, нито пари, нито телефон, написа " Трафик ". Хората приканиха да не оставаме безразлични към тежката орис на дамата и в случай че може - да и се помогне. Ето апела във Facebook:
Това е баба Васила Иванова Стоянова от Пловдив. Срещнахме я, минавайки през града. Изглеждаше, като да се лута и спряхме да я заговорим. Оказа се, че няма дом. Живее на централната гара. Опитах се да схвана какво се е случило с нея и дали има някой непосредствен, към който можем да се обърнем. Но тя на всички въпроси просто отговаряше с " нямам ". Нямам близки, нямам деца, нямам другари, нямам дом, нямам телефон. Хората я подминават. Тук таме се намира някой добър човек да й вземе нещо. Някой й беше взел вода. Отидохме и небрежно й купихме нещо за ястие и й дадохме малко джобни.
Баба Васила има незабавно потребност от дом. Каза, че взима пенсия, че може да отдели 50-60 лв. за квартира. Не знам по какъв начин вървят квартирите в Пловдив, само че допускам, че това е извънредно незадоволително. Пускам нейна фотография с нейно единодушие.
Моля в случай че има хора от Пловдив (но и от всякъде) които биха помогнали да се организираме и нещо да създадем.
Това са нашите баби!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР