Възрастна жена живее на улицата в София. В публикация в

...
Възрастна жена живее на улицата в София. В публикация в
Коментари Харесай

Възрастна жена живее на улицата, търкаля се, не може да ходи

Възрастна жена живее на улицата в София. В обява в обществената мрежа излиза наяве, че дамата има родственици, само че никой от тях не се грижи за нея.

“Преди 3 месеца е умрял синът й, на идващия ден снаха й я вади на улицата, към този момент тя не може да върви и единствено се търкаля, ” написа Лео Кадели в обществената мрежа.

Той прикани, който има опция да ѝ оставя храна.

„ Рано неделно заран - онлайн от кв. св. „ Троица “, София.

Получих сигнал от наша последователка, че има бедстваща стара жена на улицата. Ходихме на място, занесохме топла баница, топъл чай и сладки неща. Поговорих с нея и както допусках, че има много близки, само че са я изкарали на улицата.

Преди 3 месеца е умрял синът й, на идващия ден снаха й я вади на улицата, към този момент тя не може да върви и единствено се търкаля. Има още няколко внуци, които не желаят да я поглеждат. Ходих до спешен център, с цел да я настаним, само че за жал е затворен и отваря единствено за зимен интервал от 1-ви ноември. За жал не успяхме да помогнем, само че ще кажа на внуците й, че колкото и да е неприятна тя, вие съществувате с помощта на нея. Дайте една стая на дамата, че скоро ще би трябвало да бъркате джоба да я погребете поради студа. Не се надявайте, че ще мине служебно, тъй като тя има близки на документи и това сте вие. Ако и това не ви пука, тъпо че ви има.

Който от моите почитатели минава по кръстовището на „ Костадин Величков “ и бул. „ Сливница “, дано й носи топъл чай и баница.

Благодаря ви!, “ гласи цялата обява.

Коментиращи споделят, че историята може да има две страни.

" Ако не се неистина тази жена обикаля квартала от много време, сигурно доста повече от три месеца. Може и да бъркам, не съм сигурен. Както и да е, без значение от какъв брой време е на улицата, каквато и да е повода за това, страната е длъжна да се грижи за хора в сходно положение. Подслон и храна, страната го прави за десетки хиляди бежанци, за какво да не го прави и за български жители. "

" При живи родственици, полицията ги търси и оставя дамата при тях. Те вземат решение къде ще бъде настанена. За страдание, множеството от тях бягат от центровете и избират улицата. В Красна поляна има център, който пое огромна част от Захарна фабрика (след като го затвориха, той най-малко беше целогодишно). "

" Това, което сте написали е версията,която евентуално тя ви е споделила. Не са я изгонили, ами просто са изчистили тоновете бедност от къщата, в която тя и без друго отхвърля да живее, а избира да се скита и да спи по трамваите. Дори станах очевидец роднините, по-точно снаха ѝ и някой, с който снаха ѝ говореше по телефона и трябваше да пристигна, с цел да помогне да я приберат и изкъпят, а тя изрично отхвърли да слезе от трамвая. В най-голямата горещина беше облечена с дебела вълнена фанела, яке, зимни обувки и пълен зимен панталон. За да може да я прегледа психиатър и вероятно болничен престой би трябвало да има здравни осигуровки. Вероятно и околните са вдигнали ръце и несъмнено съгласно това, което видях за към 15 минути, тази жена има потребност от лекарска помощ, обаче страната няма желание да оказва помощ на хора с психологични проблеми и това, което виждате е резултата. Хубаво е, че към момента се намират загрижени хора за близките. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР