Възрастен мъж предизвика вълна от съчувствие в Сливен. Мъжът е

...
Възрастен мъж предизвика вълна от съчувствие в Сливен. Мъжът е
Коментари Харесай

Дядо проси пред магазин. Нуждае ли се наистина от помощ?

Възрастен мъж провокира вълна от състрадание в Сливен. Мъжът е забелязан да проси пари, с цел да оцелява. Той е застанал пред хранителен магазин, а добра жена се е отзовала. Тя моли за подпомагане за изстрадалия човек.

„ Здравейте, доскоро пред М-н Мерканто в кв. „ Дружба “ (до Фемили спейс) седеше един възрастен бял мъж с записка в ръце, навел глава от позор, че се постанова да моли хората да му дадат стотинки за самун, с цел да оцелее.. Стана ми доста тъжно и му подадох 5 лева, тъй като имах единствено толкоз в себе си. Човекът ми благодари няколко пъти и просълзи очи. Хораа в случай че имате някакви дребни парички или храна и инцидентно минавате през магазина, апелирам ви, помогнете с каквото можете, кой знае каква е ориста на този човек. Нека бъдем положителни! Нека оказваме помощ с каквото можем. Не се знае на следващия ден в каква обстановка може да се окажем и ние!, “ написа Камелия Султанова в обществената мрежа.

Според поданици на града дядото е прочут с държанието си. Потребителка написа: „ Това е Минко от старческия дом. От там са вдигнали ръце от него и са алармирали полицията. Той просто злоупотребява с човешката добрина. “

„ Няма действителна потребност от това. От старческия дом е. Всеки ден се прибира с една торба храна и пари повече, в сравнение с вие изкарвате дневно! От такива като него съм се разочаровала и доста внимавам на кого давам. И не го пиша, с цел да напиша нещо, а тъй като ми е казано от хора работещи там. Немогат да се оправят с него от личния състав, “ разясняват още.



Снимка: Тодорова Жива
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР