Възрастен мъж почина вчера пред болница в столицата, малко, след

...
Възрастен мъж почина вчера пред болница в столицата, малко, след
Коментари Харесай

Близък на починалия пред столична болница мъж: Той не получи човешка помощ

Възрастен мъж умря през вчерашния ден пред болница в столицата, малко, откакто е бил изписан. Близки са потърсили помощ, само че никой не се е отзовал.
Аз стоях извън и чаках. Болният падна, поседях известно време, той пъшкаше и взех решение, че няма да го качвам в колата си, тъй като този човек си беше за болница. Това описа пред bTV Пламен Стойков, който отишъл да помогне при изписването на в следствие умрелия човек, който бил вуйчо на негов другар.
" Върнахме се в болничното заведение, чакахме някой да слезе от хирургията. След това влезе някой да го разпитва за обществения му статус. Звъннахме на 112, хората взеха драговолно случая, само че беше късно ", изясни Стойков.
" Казаха ми, че някой ще слезе от хирургията. Не знам кой слезна, в България медиците не носят баджове. След като стана ясно, че няма да му окажат помощ, се принудих да звънна на 112. След като пристигна незабавна помощ влязох в кабинета на шефа на Пета градска. Не може да лежи пред болница и никой да не му оказва помощ ", добави Стойков.
Той описа, че слезналата служителна обяснила, че индивидът можело да симулира. Много били хората, които го правили, с цел да си обезпечат заслон .
" Може би са прави, че нямат право да излизат от болничното заведение, само че ние сме длъжни са променим като общество разпоредбите. Той не получи човешка помощ, за здравна не знам. Трябва да бъдем малко повече индивиди. Да си на прага на болничното заведение и да се постанова да звъниш на 112 не съм го виждал на никое място. Те не споделиха няма да помогнем, споделиха - миг, ще слезе някой. Но никой не слезе. Ако не са за тази работа - да си търсят нова ", съобщи очевидецът.
" Пациентът е бил с голям брой болести. Бил е изписан постоянен, в положително положение. Нямам информация околните да са потърсили помощ от сътрудниците ", съобщи Борил Петров, шеф на Пета МБАЛ, София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР