Възрастен мъж почина пред болница малко, след като е бил

...
Възрастен мъж почина пред болница малко, след като е бил
Коментари Харесай

Мъж почина на прага на столична болница, след като е бил изписан

Възрастен мъж умря пред болница малко, откакто е бил изписан. Близки са потърсили помощ, само че никой не се е отзовал .
„ Човекът излезе подпрян на племенника си, обаче колабира и не може да стане. Вика " Боже, Боже ", не може да стане”, сподели Пламен Стойков пред Нова телевизия. Той отишъл да помогне при изписването на в следствие умрелия човек, който бил вуйчо на негов другар. Въпреки че са пред болница, никой не се притичва на помощ.
„ Отидох на регистратурата, почнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, по какъв начин се споделя. Аз им споделих, че не ме интересува, да изкарат някой, тъй като индивидът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и почна да го пита за обществения му статус и за това, дали е женен или осигурен”, описа Стойков.
След това излезе една друга жена и вика вие тука знаете ли дом си търсят, тука клошари, ние единствено ги къпем... крещя, госпожо! Ако, желаете, вика, ще го закачим на всичките машини да видите, че е добре, крещя виталният му статус не наподобява добре! Той вика е изписан, всичко е прегледано!”, добави той.
Обажда се на 112 – колата за спешна помощ пристигнала след половин час, само че към този момент било късно . Болницата има и незабавен кабинет, само че съгласно шефа никой доктор или доктор не е знаел, че пред лечебното заведение има човек в безпомощно положение.
„ В момента тече инспекция сред сътрудниците, дали са били осведомени и в случай че са, за какво не са реагирали. Ще разгадавам на всичките техни отзиви - и на регистратура, и на персонала”, сподели Борил Петров, шеф на Пета МБАЛ, София.
Починалият мъж е бил на 71 години с голям брой болести. „ Лекувал се е от месец февруари в Пета градска болница. Получил е така наречената „ неочаквана смърт” пред болничното заведение, която аргументите може да бъдат други, не са ясни още, само че могат да бъдат много”, добави Петров.
„ Нещо е доста развалено в тази система. За да може човек в болница, в цивилизована страна в Европейски Съюз, да почине на улицата - изписан от болничното заведение, значи има нещо доста повредено”, съобщи от своя страна очевидецът на случая Пламен Стойков. В болничното заведение стартира инспекция по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР