Възрастен мъж, изчезнал преди пет месеца, бе открит мъртъв в

...
Възрастен мъж, изчезнал преди пет месеца, бе открит мъртъв в
Коментари Харесай

Издирват с дни мъж, а трупът му бил под покрива

Възрастен мъж, липсващ преди пет месеца, бе открит мъртъв в русенското село Щръклево. По първична информация той е умрял при трагичен случай, откакто е бил ударен от ток, заяви БГНЕС.

Пенсионерът е умрял в дома си, само че защото е бил под покрива, при първичното претършуване на къщата му не е бил открит и пет месеца е бил търсен на вятъра от полицията.

67-годишният Борис Долмаков е забелязан за последно при започване на предишния ноември. Той е живеел самичък, откакто брат му е умрял. Съседите и чиновниците на обществения патронаж са подали сигнал до полицията, че не е вземал храната си и не е вкъщи си. Роднините му не са поискали да го разгласят за търсене, защото не са се интересували от него, споделят локалните хора.

Тялото на някогашния електротехник е намерено, откакто от къщата е почнала да се носи неприятна миризма. Негов някогашен сътрудник открива, че тя идва откъм покрива и маха няколко керемиди, при което изпод намира натрупа. Незабавно е извикана полиция. Предполага се, че неизправна ел. апаратура е довела до гибелта на пенсионера, който е докоснал жици с развалена изолираност. Точната причина ще бъде изяснена след аутопсията.

Институциите споделят, че сходни случаи, когато не околните, а обществените служащи подават сигнали за изчезнали хора, стават все по-чести в дребните обитаеми места. Възрастните хора, които живеят надалеч от децата и роднините си, умират самотни вкъщи си, а единственият симптом, че нещо не е наред, е недокоснатата храна, оставена от обществения патронаж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР