Възрастен мъж е с комоцио, множество травми и счупване на

...
Възрастен мъж е с комоцио, множество травми и счупване на
Коментари Харесай

Отломки от казанлъшка поликлиника паднаха и раниха възрастен мъж

Възрастен мъж е с комоцио, голям брой контузии и строшаване на подбедрицата на крайници, откакто върху него се срути част от варовиковата обшивка на постройката на ДКЦ-Поликлиника в Казанлък . Инцидентът е станал малко след 11 часа , до момента в който мъжът стоял на пейката. Пострадалият е на 71 годин и, споделя се Христо и е някогашен чиновник на Катекс в Казанлък. Настанен е в старозагорската болница,  без директна заплаха за живота .
 
Върху нищо неподозиращия човек се стоварили отлепените плочи, които са се срутили от таванския етаж на четириетажната постройка . Мястото на случая е оградено и се охранява от полицията, като към момента стоят кървавите следи от потърпевшия.
 
 случай ДКЦ

Сградата на общинската Поликлиника в Казанлък е издигната в края на 70-те години на предишния век и на процедура не й е юридически главен ремонт . Към момента е със чудноват от юридическа позиция статут, за който от дълго време адвокати от Общинския съвет упорстват да се обясни и почисти като проблем. На процедура постройката на ДКЦ-то е общинска, само че при учредяването на ДКЦ-Поликлиника тя е остойностена и включена в капитала на комерсиалното сдружение, като сума от порядъка на 265 хиляди лв., които на процедура не са плащани.
 
Според Сергей Тончев, който е шеф отдел " Общинска благосъстоятелност " в Община Казанлък, отговорността за постройката и нейното положение е на ДКЦ-Поликлиника , защото тя е част от неговия капитал и според Закона за общинската благосъстоятелност точно ДКЦ-то носи отговорност за нейното положение.
 
На няколко пъти са провеждани през тази и предходната година регулярни срещи с управата на здравното заведение и Общината във връзка потребността от ремонтни действия по постройката, само че тази година те не са били включени в листата с такива. Приоритет е даден на най- огромното общинско учебно заведение, а ремонтът на ДКЦ-то е оставен за идната година.-->
 
 случай ДКЦ

С сходен статут е и със постройката на друго здравно заведение в Казанлък- Общинската болница. И на двете търговски сдружения принципал е Общинския съвет в Казанлък. Той е органът, който избира и утвърждава техните шефове.
 
Сградата на ДКЦ 1-Поликлиника на два пъти е била включвана в последните няколко години в стратегия за саниране към Националния Доверителен екомфонд, като бенецифиент е Общината. Защо обаче и по какви аргументи тя не е била утвърдена за саниране, не е ясно.
 
 случай

За случая ще се образува досъдебно произвеждане, в хода на което ще се изяснят всички противоречиви моменти. Потърпевшият ще търси правата си .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР