Възрастен мъж е бил принуден да слезе между жп гара

...
Възрастен мъж е бил принуден да слезе между жп гара
Коментари Харесай

Изхвърлиха възрастен мъж от влак, нямал билет

Възрастен мъж е бил заставен да слезе сред жп гара Филипово и Труд, тъй като нямал билет. Той е паднал в шипкови шубраци и останал в безпомощно положение близо половин час, написа "Марица ".
През това време викал за помощ. Инцидентът е станал на 26 март във влака Пловдив - Карлово, който потегля от Филипово в 14.20 часа.
За случая сигнал на публицисти е подал пострадалият Тодор Николов, 78-годишен пенсионер. Мъжът живее със брачната половинка си в Пловдив, кв. „ Изгрев “, родом е от Баня и се прибирал да нагледа къщата си там.
Когато отидох на гара Филипово касата за билети не работеше, изяснява Тодор Николов. И различен път се е случвало, само че е имало записка, че билети ще се издават във влака. Този път нямаше записка, само че се аз умерено се качих на влака, подготвих си 1.50 лева за билет до Баня и чаках кондукторът да пристигна.
Възрастният мъж бил сюрпризиран - поискали му 6 лв. за билет, таксували го като неточен пасажер. Тодор предложил да заплати билет до първата гара – Труд, а по-късно да се таксува още веднъж като постоянен пасажер до Баня. Кондукторът още веднъж му изискал 6 лв.. Започнал спор, в който се включил и началникът на влака.
След това те споделиха, че ще ме смъкват от влака, продължава Тодор. Влакът спря, пристигна и машинистът – млад здрав и прекрасен мъж и тримата дружно ме принудиха да сляза. Паднах в един шипков шубрак и едвам когато се свестих започнах да крещя за помощ. Помогна ми човек от Труд, който минавал наоколо, желая да го намеря ида му благодаря, твърди Тодор Николов.
Ще подам тъжба в прокуратурата и в БДЖ-Пловдив, безапелационен е възрастният мъж. Дни наред той не може да пристигна на себе си от шока, в който изпаднал, откакто бил изхвърлен от влака посред път. Той съобщи, че ще приложи и здравно удостоверение за здравословното си положение – остаряла контузия на ръката, която се обострила от рухването и сърдечна непълнота.
Във въпросния ден влакът, с който е пътувал Тодор Николов, е обслужван от бригада от "Пътнически транспорти " на жп гара Пловдив. Проверка на прокуратурата може да откри какво тъкмо се е случило.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР