Възрастен човек беше нападнат и обран в дома си до

...
Възрастен човек беше нападнат и обран в дома си до
Коментари Харесай

Обраха възрастен мъж пет пъти за 1 месец

Възрастен човек беше атакуван и обран в дома си до последната стотинка на празниците. Крадците нахлули в къщата му на втория ден след Коледа, пробвали да го душат и отмъкнали всичките му пари. Човекът живее в беднотия, а това е петият грабеж в дома му единствено за последния месец. Хората от видинското село Динково споделят, че живеят в боязън и спят с брадви и ножове до главите си, оповестява Нова.
Малко след среднощ крадците влизат в дома на самотно живеещия Петко от видинското село Динково и го атакуват. Взели якето му и портфейла. Там имало 500 лева Възрастният мъж получава минимална пенсия, а къщата му е пред раздробяване и няма ток.
„ Спестявах от пенсията тези пари с години. Утре, в случай че се разболя, на кого да желая пари? Всичко е доста скъпо и по тази причина съм заделял ", споделя Петко Рангелов.
Само през последния един месец възрастният човек е обиран в дома си пет пъти. „ Един път тв приемник, повторно парите. Всеки път ми взимат по нещо ", сподели още дядо Петко.
В селото живеят към 60 души, най-вече възрастни хора. Много от тях също са били жертви на набезите на крадци. Хората в Динково признават, че барикадират вратите и прозорците и се молят да не са идващите.
Лидия Стефанова също е гражданин на селото. Тя е обирана един път. Взели й последните 5 лева, които оставила за самун. Затова към този момент залоства всички порти вкъщи. Кметът на селото признава, че не може да се оправи с казуса.
" Те даже и да чуят, че на двора се подвига звук, нямат смелостта да излязат. Възрастните хора не са готови, а този който е влезнал в двора му е подготвен даже да посегне на живота му ", сподели кметът на селото Георги Симеонов.
Голяма част от къщите във видинското село Динково са необитаеми и са лесна цел за крадците.
Часове след грабежа на Петко, от полицията хванали двама неосъждани 18-годишни младежи. Те признали за кражбата. Разказали, че преди дни му взели и тв приемника.
Ако арестуваните младежи бъдат наказани, най-тежкото наказване за тях би било от 3 до 10 години затвор. Заради чистото им престъпно минало обаче може да получат единствено условна присъда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР