Възраждане започва програма за ограмотяване на европейските партньори за фактологическата

...
Възраждане започва програма за ограмотяване на европейските партньори за фактологическата
Коментари Харесай

Възраждане ще ограмотява Европарламента за македонския език

" Възраждане " стартира стратегия за ограмотяване на европейските сътрудници за фактологическата истина за македонския език. Това разгласи в декларация от трибуната на Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов.

Той посочи, че още тази седмица парламентарната група ще показа книгата с цялото досие на Никола Вапцаров, в която той се дефинира като българин. " Ще приказваме в Европейски Съюз в централите на европейските институции ", уточни той. " Македония е българска, постоянно е била и постоянно ще бъде ", безапелационен бе Костадинов.

Той напомни към този момент разискването за приемането на македонския език в Европейския парламент, изказаното мнение на Урсула фон дер Лайен, както и " провокация от несъществуващо Неправителствени организации по тематиката в неделя ".

" Опасенията на " Възраждане " са доказани. Това, което предупреждавахме, че ще стане - към този момент става. Докато беше подписван договорът за договаряния на РСМ за присъединение към Европейски Съюз, Урсула фон дер Лайен изясни, че македонският език съществува. На дневен ред ще излязат искания за несъществуващи малцинства в България ", изреди Костадинов.

" Т.нар македонски език е на път да стане формален в Европейски Съюз. Ще имаме преводи от македонски на български и назад. Това е тежко национално изменничество ", считат от " Възраждане ".

Костадин Костадинов дефинира още, че " това е диктат, какъвто не сме изпълнявали от Ньойския контракт ". " Думите на българските политици са нищо действително, единствено една безумна декларация от Министерство на външните работи, а отбраната на българския народен интерес легна на племенниците на Никола Вапцаров ", се споделя в декларацията.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР