„Възраждане“ внесе проект за приемане на процедурни правила за условията

...
„Възраждане“ внесе проект за приемане на процедурни правила за условията
Коментари Харесай

"Възраждане" напомниха на управляващите, че закъсняват с избора на председател на КПКОНПИ

„ Възраждане “ внесе план за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти, показване и обществено обявяване на документите, чуване на претендентите и за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

На 02.02.2022 година, Народното събрание гласоподава предварителното преустановяване на мандата на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, като същата влезе в действие на 01.03.2022 година, припомниха от партията.

При предварително преустановяване на правното отношение на член на Комисията в двумесечен период от прекратяването Народното събрание избира нов член, който довършва мандата. По прилика същата процедура следва да се приложи и за избор на ръководител на Комисията.

Комисията е определена през 2018 година, има 6-годишен мандат, който не е изминал. Но Председателят е освободен предварително, заради което би трябвало да се организира нов избор в Народното събрание. Двумесечният период, в който следваше Народното събрание да предприеме дейности по желание на нов ръководител на Комисията, от дълго време изтече.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР