Възраждане внасят искане президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет

...
Възраждане внасят искане президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет
Коментари Харесай

Възраждане: Президентът да свика КСНС, енергийната сигурност е в риск

" Възраждане " внасят искане президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност, разгласи в декларация от парламентарната естрада Искра Михайлова от партията на Костадин Костадинов. 

По думите ѝ това е неотложно поради " редица закани за енергийната сигурност на страната ни ". 

Михайлова напомни, че на 2 декември служебното държавно управление краткотрайно анулира решението на четворната коалиция за възбрана за експорт на модифицирани петролни артикули от България от 5 декември.

" Решение, което е в цялостна диаметралност с икономическите ползи на страната ни. То е следващото в позорната последователност от незаконни дейности, с които не се цели нищо друго с изключение на доказване на безукорна преданост от страна на всички партии в българския парламент, като се изключи " Възраждане ", към техните презокеански господари. Лоялност, която ще би трябвало да бъде платена от българите, по-голяма част от които нямат никакво предпочитание да бъдат въвличани във военния спор в Украйна ", изчете от трибуната Михайлова. 

По думите ѝ създадените у нас горива са с български генезис.

" За сведение на самоопределящите се като евроатлантически партии в Народното събрание, продуктите създадени от първични материали с генезис отвън митническата територия на Европейски Съюз, добиват генезис на страната, в която са създадени, и към момента не попадат под никакъв санкционен режим - по тази причина създадените у нас горива са с български генезис и не подлежат на наказания. Ако нашите европейски сътрудници не изискват сходни стъпки от нас, какво друго с изключение на консомолска угодливост съставлява целият този фарс? ", запита още депутатката от " Възраждане ".

Според нея ограничението на износа ще докара до доста понижаване на индустриалния потенциал и ограничение на цялостната активност на сдруженията, опериращи на българския пазар.

Подобна мярка щяла да окаже и директно въздействие върху износния капацитет на страната ни, влощавайки необратимо комерсиалното салдо и постъпленията от експорт. Щяло да се сътвори и риск от недостиг и увеличение на цените на горивата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР