Възраждане - София свали знамето на Украйна от сградата на

...
Възраждане - София свали знамето на Украйна от сградата на
Коментари Харесай

„Възраждане” свали украинското знаме от сградата на Столичната община ВИДЕО

„ Възраждане - София ” смъкна знамето на Украйна от постройката на Столичната община. Акцията бе следена от полицията, която охранява постройката на „ Московска “ 33. Нито един представител на реда обаче не се намеси и не попречи на дейностите на хората с вишката. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи отхвърлиха коментар към този момент, пише „ Сега “. 

Флагът бе подложен преди дни, откакто общинските съветници гласоподаваха това в символ на взаимност с народа на Украйна. Градският парламент взе решение за преименуване на площи наоколо до съветското посолство. В чест на Украйна една от алеите в региона към този момент се нарича „ Героите на Украйна “, а площад наоколо – „ Борис Немцов “.

Решенията провокираха редица разногласия през последния месец, а регионалният шеф един път спря процедурата поради нарушавания. Въпреки това общинските съветници още веднъж прегласуваха решението и през вчерашния ден го извършиха. Последва коментар от Руското посолство у нас, което назова Столична община и Столичния общински съвет „ почитатели на фашистки помагачи “.



„ Напомняме, че мястото на всяко едно непознато знаме е в посолството, консулството или комерсиалното посланичество на съответната държава в нашата Република ”, подчертаха от „ Възраждане ”. Те прецизират, че по-късно днес знамето ще бъде върнато на украинския дипломат. „ Надяваме се с този добър образец да покажем, че непознатите флагове би трябвало да се почитат, а не да се горят ”, изясняват от партията, представени от Нова телевизия.

Лидерът на партията Костадин Костадинов показа сваленото знаме във видео във Фейбсук профила си. Той прикани столичния кмет Йорданка Фандъкова да не поставя непознати флагове на Столичната община, тъй като ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна.

„ Формално България към момента е самостоятелна страна. Поради тази причина по постройките ни могат да се веят единствено български флагове “, каза още Костадинов.
 


По-късно знамето на Украйна още веднъж бе сложено на фасадата на постройката на Столичната община на „ Московска “ 33.
Свалянето на украинското знаме е вандалски акт
Свалянето на украинското знаме от постройката на Столична община е вандалски акт, заяви  ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев пред БГНЕС.

„ За страдание този трагикомичен случай притегля медийно внимание. Става въпрос за грубо посягане над демокрацията. Изражда се политическият популизъм и придобива размери, които са мощно притеснителни.  Ако не беше толкоз тъжно, щеше да е смешно “, сподели Георгиев и изиска способените органи да проверяват, тъй като става дума за евентуална корист със служебно състояние. 

Полицаите са се пробвали да си свършат работата, само че депутат е осуетил техните дейности, съобщи още Георгиев. Той призова депутатите да влязат в ролята си на законотворци и гласуват закони в Народното събрание, а не да се катерят по фасадите на постройките.

По случая към този момент има формирана кореспонденция в Пето РПУ, сподели още Георгиев след акцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР