Възраждане ще влезе в Народното събрание, ако през май тази

Възраждане ще влезе в Народното събрание, ако през май тази ...

Възраждане планира да събере десетки хиляди души пред парламента и да въведе извънредно положение.

"Възраждане" ще влезе в Народното събрание, ако през май тази година се проведат предсрочни парламентарни избори. После ще съберем десетки хиляди души пред парламента. Ще въведем извънредно положение. И тогава са ни необходими 12 месеца, за да предизвикаме нови предсрочни избори и да ги спечелим". Това каза на среща със съмишленици в Добрич председателят на политическата партия Костадин Костадинов.
Костадинов е човекът, чийто коментар използва руското посолство на официалната си Facebook страница, за да отвърне в обиден стил на протестна акция при руската елха в София. Точно по коледните празници имаше протест срещу поставянето на елхата и опит тя да бъде украсена с малки корабчета с украинския флаг заради случилото се в Керченския проток и задържането на три украински военни кораба от руския флот. Заради това Костадинов определи протестиращите като "олигофрени и малоумници", като ги иронизира, че направили за пръв път в света протест срещу елха, а коментарът му беше публикуван едно към едно от руското посолство на официалната му страница във Facebook. Костадинов стана и известен след сблъсъка си с лидера на партия "Воля" и сегашен зам.-председател на парламента Веселин Марешки, заради който Марешки в момента е на съд - за причиняване на лека телесна повреда. Костадинов твърди, че Марешки го е ударил с юмрук заради скандал с отдаден под наем имот на трето лице (Асен Миланов) - за заведение.
Сега идеята на Костадинов е да бъде въведено извънредно положение в страната и да се търси отговорност от хората, довели България до драматично състояние. На въпрос от Actualno.com какви са основанията му да очаква предсрочни избори за парламент, Костадинов заяви, че „правителството в момента излъчва токсичност и хората, които сега са във властта, много добре осъзнават, че това е равно на самоубийство“.
„Възраждане“ отново ще призове президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност. От партията вече са предприели тази стъпка през 2017 г., но от „Дондуков“ 2 все още няма отговор. В сегашното си искане хората на Костадинов настояват президентът да въведе извънредно положение. Те определят ситуацията в страната ни като национална катастрофа в демографски, икономически, политически, социален, здравен, образователен, културен и нравствен аспект. Според „Възраждане“ извънредното положение е единственият законен начин за оцеляване на нацията и държавата.
Костадинов предупреди, че ако не се вземат радикални мерки, след 10 години България няма да съществува на картата на света. Той подкрепи думите си с аргумент за постоянния спад на раждаемостта. От дарената субсидия на „Възраждане“ вече са родени 27 деца и това е най-смисленото нещо, сочи отчетът му за даренията, които партията прави от получената субсидия.
Политикът е убеден, че общият интерес е това, което може да обедини българското общество. А този общ интерес е страната ни да стане по-добро място за живеене. По думите му, в момента не е защитен нито българският интерес, нито европейският.
При организираната от „Възраждане“ подписка за референдум дали България да приеме еврото са събрани 220 000 подписа, но се е оказало, че валидните ЕГН в документа са под 200 000 и броят им не достига, за да се внесе за разглеждане в Народното събрание.
Очакванията на Костадинов са до месец да има съдебно решение по делото му с лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

Източник: actualno.com