Възраждане протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави

...
Възраждане протестира пред Народното събрание срещу предложението България да предостави
Коментари Харесай

„Възраждане“ протестират срещу предложението на ГЕРБ за изпращане на оръжия за Украйна

" Възраждане " стачкува пред Народното събрание против предлагането България да даде военна поддръжка на Украйна. Лозунгите на демонстрацията са " НАТО вън ", " Не на войната " и " България - зона на мира ".

Вчера парламентарните комисии по защита и по външна политика приеха план на решение за военна и военнотехническа поддръжка на Украйна, а през днешния ден предстои парламентът да вземе крайното решение.

Не желаем да поемаме непознати опасности, България би трябвало да резервира неутралитет, сподели пред протестиращите Деян Николов от " Възраждане ". Според него страната ни няма интерес да поддържа нито една от двете страни в спора. България можеше да има умиротворителна роля, счита Николов. По думите му при спор сред НАТО и Русия страната ни ще стане цел, а решението за военна поддръжка на Украйна ще бъде взето от Народно заседание, което скоро ще бъде необуздано и ще има нови избори.

Това, което ще препоръчаме да бъде обещано, ще бъде такова, че да не бъдат редуцирани качествата на Българската войска, сподели през вчерашния ден пред публицисти служебният министър на защитата Димитър Стоянов, откакто парламентарните комисии по защита и по външна политика одобриха план на решение страната ни да даде военна и техническа поддръжка на Украйна. 

Протестът минава умерено. Има засилено полицейско наличие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР