Възраждане“ подкрепя протеста, който ще бъде организиран от зърнопроизводителите във

...
Възраждане“ подкрепя протеста, който ще бъде организиран от зърнопроизводителите във
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: „Възраждане“ подкрепя протеста на зърнопроизводителите

„ Възраждане “ поддържа митинга, който ще бъде проведен от зърнопроизводителите по отношение на решението на Народното събрание (НС), с което се разрешава още веднъж вносът на зърно и слънчоглед от Украйна. Това съобщи ръководителят на партията Костадин Костадинов в декларация от парламентарната естрада, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вчера така наречен Народно събрание одобри следващ антинароден акт ", разяснява той. Костадинов уточни, че е било взето решение, с което да се накърнят за следващ път националните ползи на България и българския народ и с което се поддържат националните ползи на други страни.

„ Решението за позволяване още веднъж на вноса на рисково украинско зърно и рисков украински слънчоглед на процедура обслужва две страни и няколко компании в България. Обслужва Украйна, която поради съветската икономическа обсада в Черно море изпитва огромен проблем с износа на зърно и България ще обезпечи този кулоар, както се вижда. Обслужва Съединени американски щати, които на процедура към този момент имат обработваемата земя в Украйна, защото повече 80 % от украинските обработваеми площи са благосъстоятелност на американските компании, които работят за „ Монсанто “ и „ Дюпон “, сподели водачът на „ Възраждане “.

Той уточни, че тези компании работят с генномодифицирани (ГМО) артикули, неразрешени в Европейски Съюз и България, само че които по думите му в този момент ще влязат гладко в нашата страна.

По думите на Костадинов решението обслужва големите облаги на няколко компании в България, които се занимават с преправка на слънчогледова суровина. Той разяснява, че решението не е в интерес на българските производители, които в този момент ще бъдат подложени на извънредно сериозен дъмпинг, нито на потребителите, които няма да усетят вноса на тази евтина суровина, тъй като няма да докара до понижаване на цените на хляба и олиото.

Ние сме наясно, че решението е взето под напън, без значение дали става дума за политически, от страна на непознати посолства и стопански, от страна на няколко компании, които са облагодетелствани от това решение, сподели ръководителят на " Възраждане ". В този случай съпротивата е безусловно наложителна, счита той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР