Възраждане настоява да бъде наложено вето на Северна Македония за

...
Възраждане настоява да бъде наложено вето на Северна Македония за
Коментари Харесай

Българските политици настояват за европейски отговор на проблемите с РСМ

" Възраждане " упорства да бъде наложено несъгласие на Северна Македония за влизане в Европейски Съюз

Република Северна Македония (РСМ) има проблем с целия Европейски Съюз, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промянатаАсен Василев. По думите му би трябвало цялата европейска общественост да отбрани правата на българите в Северна Македония, предава.

" За първи път македонският външен министър пристигна в България и се извини за това, което се случва в Македония. В момента лостовете на цялата европейска дипломация са в ръцете на нашите дипломати и ние би трябвало да оркестрираме сериозен отговор, че това не е проблем единствено сред България и Македония, а това е проблем на Македония с целия Европейски съюз. И да използваме всички благоприятни условия, които са ни дадени, с цел да използваме цялата мощ на Европейски Съюз и да принудим Македония да съблюдава човешките права на българските жители там.

Както знаете Македония не е почнала присъединителния развой, и няма да го стартира, до момента в който България и Европа не се уверят, че българските жители са изцяло предпазени в Македония ".

Събитията от последните дни удостоверяват позицията на Българска социалистическа партия да не се поддържа РСМ за участие в Европейски Съюз. Българска социалистическа партия упорстват за отбрана правата на хората с българско съзнание в РСМ. " Случаят с пребития Християн Пендиков да стане притежание на целия Европейски съюз ", прикани Кристиян Вигенин.

" Мотивацията за това закононарушение се крие зад систематичното втълпяване на ненавист против България и против македонските жители с българско съзнание. Ние осъждаме остро този случай и настояваме българските управляващи да подхващат по-активен и по-цялостен метод във връзка с Република Северна Македония първо за противопоставяне на езика на омразата в Република Северна Македония, за отбрана на правата на македонските жители с българско съзнание, за оказване на напън със съдействието на нашите сътрудници от Европейския съюз за прецизно осъществяване на поетите от Република Северна Македония задължения както пред България, по този начин и пред Европейския съюз ".

" Възраждане " упорства да бъде наложено несъгласие на РСМ за влизане в Европейски Съюз след случая с пребития секретар на българския културен център в Охрид. Лидерът на партията Костадин Костадинов разгласи, че има информация, че ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е обвързван с нападението над Пендиков.

" Предупреждавахме предходната година за това, че в случай че се вдигне ветото безконтролно, под непознат напън, ще имаме сериозен проблем. Това, което казахме, че ще се случи, за жалост, се случи. Ние апропо получихме информация, че това, което се е случило в Охрид, до някаква степен е директно или индиректно инспирирано от ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който в действителност е по този начин да се каже главният сега мотор на антибългарските изстъпления в Македония.

Ако се окаже, че това е правилно, въпреки че мъчно бихме могли да го потвърдим, напълно допустимо е да се направи нещо сходно. Македония постоянно е показвала, че когато тръгне в една линия на опълчване с България, е подготвена да стигне до края. Големият въпрос е до каква степен може да стигне България ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР