Възраждане може да понесе отговорността за съставяне на кабинет. Той

...
Възраждане може да понесе отговорността за съставяне на кабинет. Той
Коментари Харесай

Костадинов виждал бъдещия кабинет на плаващи пясъци frognews.bg

" Възраждане " може да понесе отговорността за сформиране на кабинет. Той би трябвало да бъде формиран на основата на политики, които би трябвало да сплотяват българския народ. "

 

" По време на срещата с президента Радев поставихме въпроси, които за нас са значими. На първо място - привикване на референдум за опазване на българската валута. Ще съберем 500 хиляди подписа и ще насрочим референдум. Няма по какъв начин да ни бъде отказано, тъй като това ще е форма на парламентарен прелом. Тогава ние ще изкараме тези 500 хиляди хора на улицата ", разяснява Костадинов.

 

Друг приоритет за партия " Възраждане " е решението България да даде оръжие на Украйна.   

 

" Поискахме президентът да сезира конституционния съд, само че той ни отхвърли. Не може Народното събрание да кара държавното управление да прави нещо. Парламентът може единствено да управлява изпълнителната власт. Тогава се обезсмисля съществуването на обособена изпълнителна власт. "

 

Последната тематика, която е била обсъждана на срещата, е тази със договорката за закупуването на самолетите Ф-16.

 

" Смятаме, че е нецелесъобразно. Има по-добри предложения. Най-доброто съответствие цена-качество може да ни даде шведският изтребител Грипен. Затова помолихме президента да сезира конституционния съд, само че той отхвърли и това. "

 

Костадинов добави, че е подготвен да сформира държавно управление, което се сплотява към задачите на " Възраждане ".

 

" До момента направихме един кръг от предварителни диалози по тематиката за еврото. Отзоваха се единствено ГЕРБ и " Български напредък ". Те споделиха, че няма да поддържат концепцията ни. Но ние можем да беседваме с всеки, тъй като е значимо коя политическа мощ по какъв начин разсъждава. Много хора не виждат какво се случва в Народното събрание. Трябва да водим такива диалози, с цел да е наясно народът ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР