„Възраждане“, „Изправи се.БГ“ на Манолова и БСП подкрепиха протеста на

...
„Възраждане“, „Изправи се.БГ“ на Манолова и БСП подкрепиха протеста на
Коментари Харесай

„Възраждане“, „Изправи се.БГ“ на Манолова и БСП подкрепиха протеста

„ Възраждане “, „ Изправи се.БГ “ на Манолова и Българска социалистическа партия поддържаха митинга на хотелиерите и ресторантьорите. Те стачкуваха пред Народното събрание, а след това се реалокираха пред Министерски съвет. Броят над протестиращите е малко над 2500 индивида.

Протестът е поради наредбата за въвеждане на софтуерите за ръководство на продажбите, която трябваше да влезе в действие на 31 януари, само че през вчерашния ден бе решено да се отсрочи с 6 месеца. Събралите се на митинга хотелиери и ресторантьори желаят понижаване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов сподели, че при отлагането на наредбата, която тормози сектора, първите три месеца ще бъдат употребявани за взаимна работа с специалистите на съответните организации и Национална агенция за приходите. Това се прави за да се реализиран изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса.

Протестиращите желаят оставката на държавното управление. Група от протестиращи пък започнаха да чупят касови апарати, които носеха със себе си, на паважа пред Министерския съвет в символ на митинг против Наредба 18 на финансовото министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР