Възраждане иска квота от 50% българска музика в БНТ и

...
Възраждане иска квота от 50% българска музика в БНТ и
Коментари Харесай

`Възраждане` иска квота от 50% българска музика в БНТ и БНР |

" Възраждане " желае квота от 50% българска музика в Българска национална телевизия и БНР, съобщи Цвета Галунова на брифинг в Народното събрание. 

Днес следобяд в Народното събрание групировката ще имат среща с поети и текстописци, на следващия ден – с български реализатори, а на 20 април – с композитори.  Предвидени са срещи и с шефовете на БНР и на Българска национална телевизия, и със Съвета за електронни медии.

Цвета Галунова изброи редица български създатели, които поддържат идеята, измежду които Силвия Кацарова, Краси и Вили Гюлмезови, Орлин Горанов, Дует „ Ритон “, Благовест Аргиров, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Маги Джанаварова, Етиен Леви, Кристина Белчева.

След края на срещите, когато бъдат чути мненията на създателите, ще бъдат направени и съответни оферти и законопроект. От партията на Костадин Костадинов не плануват жанрово ограничаване, което - по думите на Галаунова - би било цензура. 

Това е следващ опит за въвеждане на квоти за българска музика в медиите. Предишният подобен - несполучлив, бе на друга националистическа партия - Вътрешна македонска революционна организация, по време на последния кабинет на Бойко Борисов. Идеята тогава не бе подкрепена в медийната комисия в Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР