Възраждане и БСП влязоха в спор след обвинение на хората

...
Възраждане и БСП влязоха в спор след обвинение на хората
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Кирил Петков повече не може и да си помисля да бъде премиер

" Възраждане " и Българска социалистическа партия влязоха в спор след обвиняване на хората на Костадинов, че Нинова е подписвала да се изнесе оръжие за Украйна
Кирил Петков не може и да си помисля да бъде министър-председател повече на тази страна. В това бе безапелационна водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Нинова е на блиц надзор пред депутатите, а както " 24 часа " писа по-рано министър председателят и вицепремиерът в оставка Кирил Петков и Асен Василев не участват на него.

Аз правя оценка, че сте тук. Явно от този кабинет единствено вие, и господин Караджов, смеете да поемете отговорност и да се изправите пред Народното събрание в един подобен миг, обърна се към Нинова Делян Добрев от ГЕРБ.

Това, което прави Кирил Петков, е искрено нагла корист с власт, възмути се и зам.-шефът на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Премиерът не съблюдава процедурата. Длъжни са да са тук, насочете час за чуване, настоя и водачът на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Правилникът разрешава министър председателят и вицепремиерите да не участват на блиц-контрол, отвърна й председателстващият съвещанието Мирослав Иванов. Той акцентира, че нов час за чуване може да се насочи, когато има въпроси към тях. Затова и настоя депутатите да кажат какви и към кого са въпроси им, с цел да посочи време и час.

Нямате право на партийни пристрастия. Извикайте ги незабавно, с цел да им зададем толкоз въпроси,  колкото желаеме, настоя обаче Радомир Чолаков от ГЕРБ.

С вашата поддръжка ненапълно ставате съучастници на клетвопрестъпниците, на нарушителите на конституцията, на законите в лицето на Кирил Петков, Асен Василев и цялата им група, обърна се към Нинова водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Кого ще поддържа Българска социалистическа партия е само работа на Българска социалистическа партия. Откакто съм ръководител на тази партия съм серпантина външни  и всевъзможни опити да се бъркат в работите на партията, отвърна му Нинова.

Кой лъже, че не е изнасяно оръжие за Украйна - министър председателят или вие, попита пък зам.-шефът на " Възраждане

Ако употребявам вашият изказ, вие одеве излъгахте. Извадете изявлението на господин Петков и вижте, че там няма нито думичката оръжие, нито Украйна. За 109-ти път удостоверявам, че България не е изнесла и един патрон за Украйна. Разбирам че до дъно ще употребявате тази операция, с цел да хвърляте леке върху Министерския съвет. Извадете и един документ за това и тогава ми се обадете. За Русия и Украйна не се изнасят оръжия и муниции. Говорете, колкото желаете, вадете отрязъци от вестници, само че в правото има принцип, че всичко, което се приказва, би трябвало да бъде потвърдено, отвърна му Нинова.

Дадох ви съвършен вид и вие да посочите, че Петков е излъгал, а вие решихте да го криете. Няма да чета уеб страницата на " Гардиън ", може до го видите. Не желаете да кажете, че той лъже, очевидно той лъже. " Възраждане " не има вяра на вас, само че това не е значимо. Важно е в какво има вяра българският народ. И администрацията на президента изкара документи, вие казахте, че не са ваши, никой не ви има вяра, настоя Ганев.

Кой на кого има вяра ще разберем на идващите избори, вероятно. Може и вие да останете сюрпризиран, скара му се председателстващият Мирослав Иванов.

Очевидно " Възраждане " ще употребяват тематиката за трупане на партиен дял, с цел да се явят на избори, само че ще я употребяват с неистина и операция. Обръщам се към българските жители - залагайте на хора, които приказват истината и могат да носят отговорност, сподели Нинова.

Говорите неистини, вадите един безценен телефон, който имате и казвате на госпожа Нинова да чете " Гардиън ". Ами прочетете го вие, в случай че можете, го преведете. Вие лъжете от трибуната българското общество. Ако щете, ме подведете под наказателна отговорност. Никой няма право да лъже от тази естрада, сподели зам.-шефът на групата на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Щом вадите " Гардиън " чуждопоклонник сте вие. Помолиха ви за български документ, а не може да извадите подобен. Никакъв парламентарен опит нямате. Като чувам " Възраждане " и водачът й, разбрах какъв брой е мъдра нашата партия, разяснява и социалистът Иван Ченчев. 

Ние не се засягаме от хора, които настояват, че биха се ваксинирали единствено с револвер на главата, хора, които си купуват къща с партийна дотация, и които се развеждат със личната си жена, с цел да не им влезе къщата в имуществената декларация, скочи и Явор Божанков от Българска социалистическа партия. Той настоя, че към този момент напусналата партията депутатка Елена Гунчева разкрила по какъв начин ГЕРБ постоянно били в тяхната стая в Народното събрание, само че гласуванията на " Възраждане " в действителност повече съвпадали с тези на Движение за права и свободи. 

Човек би трябвало да го види единствено по какъв начин наподобява и всичко свършва, сподели Ганев за Божанков. " 32 година цялата ви партия ръководи в какви ли не обединения и направи по този начин, че доста българи да изоставен страната. Кой ръководи в обединения с Движение за права и свободи? Кой издигна индивидът КОЙ за началник на ДАНС? Чий ръководител се целуваше с Движение за права и свободи на Орлов мост ", продължи Ганев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР