Възраждане доста расте, но говори на крайно настроените българи. Във

...
Възраждане доста расте, но говори на крайно настроените българи. Във
Коментари Харесай

Първан Симеонов: БСП звучи като повечето българи, с твърда и предвидима позиция

" Възраждане " много пораства, само че приказва на извънредно настроените българи. Във военновременна обстановка може да се разшири обединението, ГЕРБ да излезе от изолацията, а Движение за права и свободи да има значими позиции. Може и погледите да се извърнат към президента или Стефан Янев. Българска социалистическа партия звучи като множеството българи, с твърда и предвидима позиция ". Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS социологът от " Галъп " Първан Симеонов.

По думите му растежът в поддръжката към партията на Костадинов зависи от бързината на обедняване. " Това е главен фактор за радикализация, другояче хората не желаят да губят стабилността си. Повече от 2 към 1 в интерес на " Да не вървим отново на избори " - 47,4% " срещу " против 22,2 " за ". Липсата на опция, войната, цените, пандемията, хората считат, че имаме задоволително други избори ", изясни той. Според него в хода на всеки един мандат има ерозия.

" Има излизане от следизборната инерция. Обществото привиква, че цените ще порастват. Българите имаме имунитет, неприятните вести сме ги осъзнали ", счита Първанов. И добави, че по исторически и културни аргументи украинските бежанци са добре признати у нас.

" 2 към 1 е решителното предимство на състрадателната позиция към бежанците. Обществото не е изгубило емпатията си ", уточни социологът. И посочи, че е допустимо тематиката с въоръжаването на Украйна може да аргументи трус в държавното управление, тъй като българите не желаят да се подхващат дейности против Русия, само че и харесват Европейски Съюз. Неговата позиция е, че е обикновено хората да се опасяват от войната, само че на Украйна би трябвало да се помогне.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР