“Възраждане – Варна дадоха извънредна пресконференция днес във връзка с

...
“Възраждане – Варна дадоха извънредна пресконференция днес във връзка с
Коментари Харесай

Възраждане-Варна: На 6-ти април ще направим така, че да падне правителството

“Възраждане ” – Варна дадоха изключителна конференция през днешния ден по отношение на настояването на Украинското посолство във Варна за преименуване на улица “Македония ” пред Руското консулство на улица “Украйна ”.

“Наблюдаваме едно извънредно притеснително държание на едно посолство, ориентирано към изконни български полезности. Отношението, което не трябва да бъде позволено въпреки и ужасния двоен стандарт, който се постанова в днешната реалност. Ако това отношение беше осъществено от друго посолство, да вземем за пример съветското, щеше да настане писък до небесата ”, съобщи заместник-председателят на “Възраждане ” – Варна Георги Георгиев, съобщи Нова Варна.

“Уви, сега като се изключи че няма реакция от Външно министерство за това искане, виждаме, че това деяние се толерира. Ние не го одобряваме и няма да го допуснем. Бих желал да разясня по какъв начин ние имаме направени критерии за това, когато едно деяние е извънредно антибългарско ”, сподели още Георгиев.

“И с двата народа, с украинския и съветския, ни свързват вековни обичаи и вековни исторически и културни връзки. Православието е една от линиите, които ни ръководи. Виждаме, че сега в Украйна то е едно от главните цели, които би трябвало да бъдат унищожени. Това ли желаеме да допуснем в България и толкоз ли желаеме България да замязя на Украйна? Ние от “Възраждане ” няма да се примирим с тази насмешка и споделяме, който желае да живее в България и да се интегрира, да почита нашето знаме и да не гори непознати флагове, е добре пристигнал. България има потребност от интелигентни, знаещи, можещи и квалифицирани наши братя, само че нямаме потребност от крайни детайли, които да си мислят, че тук могат да си вършат каквото си решат ”, добави Георги Георгиев.

“Искането за преименуването на улицата е извънредно антикултурно. Наименованията на улици и площади би трябвало да носят положителни, а не отрицателни страсти. Например Сливница, Чаталджа са места, които свързваме със славни победи на българската войска. Македония, Тракия – това са едни красиви райони, които са част от нашата татковина. Следвайки тази извратена логичност, на следващия ден може някой да изиска улиците, на които се намира турското посолство да се преименуват на Батак или Армения, улицата, на която е немското посолство да се преименува на Аушвиц, на белгийското посолство – Леополд II. Това са безусловно неприемливи претенции ”, съобщи Веселин Вешев, общински консултант от групата  на “Възраждане ” в Оценка за съвместимост Варна.

“Още на 6-ти април ще създадем по този начин, че или ще падне държавното управление, или ще намерим посланика на Украйна, който отхвърли среща с Костадин Костадинов и да му изясни за какво му сложиха черен щемпел в Украйна ”, съобщи Георги Георгиев.

“На 6-ти април имаме митинг “Окупаторите вън! ” в София. Призоваваме всички българи, които имат предпочитание да защитят целостта и идентичността на страната ни, да дойдат и да изгоним окупаторите от България, споделиха още от “Възраждане ” – Варна.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР