Възприемам тези разговори като начало на диалог за решаването на

...
Възприемам тези разговори като начало на диалог за решаването на
Коментари Харесай

Иван Гешев при срещата с ДПС: Всички ние сме в дълг на хората

Възприемам тези диалози като начало на разговор за решаването на значимите проблеми на българските жители “, съобщи основният прокурор Иван Гешев при срещата си с Движение за права и свободи. Той посочи, че е значимо да се чуе и мнението на специалистите, следователите, прокурорите и съдиите, когато се приказва за правосъдна промяна.

Гешев акцентира, че има разделяне на управляващите и в никакъв случай не си е разрешавал да се меси в изпълнителната, само че без разговор и взаимоотношение няма по какъв начин да се вземат решение проблемите. Гешев цитира решение на Конституционния съд, че сред управляващите не може да има китайски стени.

„ Въпросът за промяната има и морални измерения “, съобщи Гешев и описа историята на Никодим Попов, който е наказан на гибел, само че съдията му предлага 20 години затвор, в случай че се признае за отговорен. До него пък стои майка му, в национална носия, елементарна жена, която му споделя: Сине, в случай че не си отговорен не се признавай за подобен.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че несъмнено всички са в дълг на обществото, а що се отнася до разделянето на управляващите е нещо, което би трябвало да се съблюдава.

„ Ние имахме даже мото на една от нашите акция – „ Възстановяване на държавността “, като дефинирахме ясно какво разбираме ние под това мото. Държавните органи и институции, другите управляващи да работят в разговор, синхрон според компетенциите им съгласно Конституцията. За страдание от няколко години, а и последните дни в Народното събрание, виждаме по какъв начин рамбовщината излиза на напред във времето, а не компетенциите ни по отношение на Конституцията. Така всеки си раздава правдивост съгласно неговите си разбирания, а тогава демокрацията е в тотална рецесия “, сподели още водачът на Движение за права и свободи. Той добави, че управляващите не би трябвало да са бухалка против хората и бизнеса, а в негова услуга, като това може да се случи когато, основата на демокрацията стане съществена ценностна система на цялото общество. Да се съблюдават разпоредбите и свободите дружно със законите. „ Тогава към този момент властта няма и няма да има потребност да е бухалка. Нещо на което ставаме очевидци последните две години, даже корист със закона “, добави още Карадайъ.   

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР