Възпоменателна монета “2 златни български лева” ще пусне БНБ. Това

...
Възпоменателна монета “2 златни български лева” ще пусне БНБ. Това
Коментари Харесай

БНБ пуска 2 златни български лева

Възпоменателна монета “2 златни български лева” ще пусне Българска народна банка. Това ще стане при започване на 2022 година, като монетата ще бъде направена от чисто злато и ще има номинал от 2 лева Това е записано в програмата на Българска народна банка за отрязване на възпоменателни монети за интервала 2021-2023 година, която е призната от Управителния съвет на Централната банка.

Общо 12 възпоменателни монети ще бъдат пуснати през идващите три години. През 2021 година ще бъдат отсечени четири сребърни монети, като една от тях ще бъде с отчасти позлатяване. Всички те ще бъдат с номинал от 10 лева и с тегло от 23,33 грама.

Още през март идната година Българска народна банка ще пусне монета по случай 200 години от рождението на Г. С. Раковски. За месец май е планувано отсичането на сребърна монета от серията Български обичаи и традиции, като тя ще бъде отдадена на нестинарството. През юни идната година ще бъде пусната монета по случай 100 години Национална музикална академия. Последната възпоменателна монета за 2021 година ще бъде с отчасти позлатяване. Тя ще бъде пусната през ноември и ще бъде отдадена на Хан Омуртаг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР