Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават. Това заяви

...
Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават. Това заяви
Коментари Харесай

Работодателите: Възпитаваме търтеи. Домусчиев нападна синдикатите

Възпитаваме търтеи, които непрестанно желаят без да дават. Това съобщи ръководителят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев дружно с ръководителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Работодателите още един път оповестиха, че желаят отпадането на клас "прослужено време ". Преди седмица работодателските организации имаха среща в Министерски съвет с вицепремиера Валери Симеонов, който поддържа концепцията им класът за прослужено време да отпадне и да влезе в главната работна заплата. По-късно обаче той сподели, че е изказал персоналното си мнение, а на среща със синдикатите държавното управление съобщи, че няма да маха надбавката.

Ставаме все по-необразовани, все по-мързеливи, с все по-малки компетентности, които пъдят вложителите.

Сривът на вложенията е в резултат на неналичието на квалифицирана работна ръка, умения и хора, които съблюдават софтуерната дисциплинираност. Възпитаваме търтеи, които непрестанно желаят без да дават, съобщи ръководителят на БСК.

Да бъде или да не бъде клас прослужено време

Клас прослужено време скара депутатите

От своя страна ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев направи остро изявление по адрес на синдикатите в страната.

Според него в последните години България се е трансформирала в синдикална република.

Той е уверен, че там, където няма синдикати, предприятията работят и бизнесът върви. "Моята персонална позиция е, че синдикатите са нездравословни за България. Синдикатите пречат на развиването на стопанската система, на развиването на страната и пречейки на развиването на стопанската система, пречат и на развиването в обществената сфера и на всички сфери на публичния живот ", сподели Домусчиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР